VIDEO Co nejvíc uprchlíků do Česka! přeje si 15letý chlapec, kterého baví politika

11.09.2017 10:51

Hostem pořadu Luboše Xavera Veselého na XTV byl patnáctiletý politický komentátor Martin Kubeš. Mimo jiné uvedl to, že islám pro naši zemi není žádným problémem. Kvóty EU jsou podle jeho slov směšně malé.

VIDEO Co nejvíc uprchlíků do Česka! přeje si 15letý chlapec, kterého baví politika
Foto: archiv L. X. Veselého
Popisek: Moderátor a publicista Luboš Xaver Veselý

Kubeš, jenž studuje osmileté všeobecné gymnázium, v pořadu XTV vystoupil v reakci na dřívější rozhovor s šestnáctiletým lidovcem Tomášem Michalkem. „Zásadní věc byla absence pádné argumentace ze strany pana Michalka, kdy nebyl schopen ničím podložit svá tvrzení,“ řekl, co jej rozčílilo na rozhovoru. Mimo jiné zmínil problematiku LGBT komunity, kdy Michalko uvedl, že homosexuálové již mají práv dost.

„Když si má být v dnešní společnosti každý s každým roven, tak nevidím důvod, proč by se měly na základě sexuální orientace dělat nějaké výjimky,“ naráží Kubeš na rozpory v otázkách manželství stejnopohlavních párů. „LGBT komunita chtěla manželství, nikoliv registrované partnerství,“ sdělil Kubeš s tím, že on sám je pro manželství. „Dítěti je vždy lépe v rodině než v dětském domově,“ dodal.

Prague Pride je podle něj pochod hrdosti, kdy se lidé můžou bez obav vyjádřit, vyrazit do ulic a vědět, že nebudou vystaveni perzekuci ze strany ostatních lidí. „Sice uznávám, že Prague Pride mi poslední dobou přijde jako komerční záležitost, ale pořád je to způsob, jak se sdružují lidé a nemusí se bát,“ sdělil.

Kubeš také zkritizoval předsedu KDU-ČSL Pavla Bělobrádka za jeho výrok ohledně chcípání zvířat. 

A proč se vlastně Kubeš o politické komentátorství zajímá? „Když máte kolem sebe studenty gymnázia, ale vidíte, že nemají sebemenší ponětí o aktuálním dění, tak si začnete říkat, že by bylo vhodné nějak ty mladé lidi k zájmu o politiku motivovat. A z toho důvodu jsem se rozhodl, že budu komentovat a psát články, ale takovým familiárnějším způsobem, aby to pochopilo a přečetlo si více lidí,“ zmínil v rozhovoru Kubeš. Dodal také to, že doma politice ani jeho zájmu nerozumí.

Své pak řekl Kubeš i k migrační krizi v Evropě. „Lidé nerozlišují uprchlickou krizi a migrační krizi. Uprchlík musí odejít kvůli válce a migrant opustil svou zemi dobrovolně,“ sdělil rozdíl Kubeš. „Islám není pro naši zemi žádný problém a kvóty, které stanovila Evropská unie na přijímání uprchlíků, jsou podle mě pro naši zemi až směšně malé. Nedostačující,“ zmínil muž, jenž kdyby byl v Evropském parlamentu, tak by lobboval za to, aby počet přijatých uprchlíků byl vyšší. 

„Jde o to, že je naší humanitární povinností pomoci těm lidem, kteří jsou v nouzi. Multikulturní společnost je v mnoha ohledech lepší než společnost, ve které převládá jeden zvyk a jedna tradice,“ dodal Kubeš.

Video najdete ZDE.

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…