VIDEO Čtvrtníček si pořizuje novou pistoli. Jednou ranou trefil Hřebejka Klusáka i Geislerovou

03.07.2019 16:43

Petice uměleckých kolegů, kteří se podepsali pod otevřený dopis kritizující Mezinárodní filmový festival za to, že se nechá sponzorovat Českou zbrojovkou, se nelíbí umělci Petru Čtvrtníčkovi. Rozhodl se tak zareagovat po svém, videem.

VIDEO Čtvrtníček si pořizuje novou pistoli. Jednou ranou trefil Hřebejka Klusáka i Geislerovou
Foto: Repro Buzerant
Popisek: Petr Čtvrtníček paroduje rozhovor s premiérem Babišem

Ve videu, jež koluje po internetu a o němž píše například server Novinky.cz, je Čtvrtníček ve vlaku a vzkazuje signatářům, že jede do Zbrojovky. Té si podle svých slov váží. „Dělá nám dobrý jméno už od první répy,“ poznamenal. Závěrem pak signatáře pozval do střeleckého klubu. „Kdybyste si náhodou místo toho svýho breku chtěli pořádně zapicat, tak v našem střeleckým klubu máte vždycky dveře otevřený,“ uvedl a loučí se s diváky pozdravem „Tě pic“. 

Předtím ještě divákům sděluje, že si jede pro novou pistoli, a proto není ve Varech. 

Pod otevřený dopis kritizující sponzoring filmového festivalu ve Varech Českou zbrojovkou se podepsaly téměř čtyři desítky českých a slovenských režisérů, herců či producentů. Mimo jiné například režiséři Jan Hřebejk, Tereza Nvotová či herci Jana Plodková a Anna Geislerová. Apelují na festival, aby se příští rok peněz od Zbrojovky vzdal. Ten to však zřejmě nevyslyší. 

Nvotová pak například pro server DVTV.cz odmítla, že by chtěla něco festivalu diktovat. „Festival je však o filmech a filmařích. Proto máme potřebu se k tomu vyjadřovat. A pokud se čtyřicítka umělců shodne, že nechceme, aby oslavu filmů sponzorovala firma, která vyvážela zbraně do nedemokratických zemí, bylo by zodpovědné, aby se nad tím festival zamyslel,“ dodala. Festival by podle jejího názoru přežil i bez České zbrojovky, ona sama by se vzdala veškerých okázalostí spojených s festivalem.

Psali jsme ZDE.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…