VIDEO Čulík se směje Čechům za výsledky voleb: „Přijde manžel domů. Vyhodili mě z práce, nemáme na jídlo. Rozmlátím byt!“

31.10.2017 12:57

Jan Čulík a Bohumil Kartous si na serveru Britské listy povídali o sněmovních volbách. Podívejte se sami, jak to dopadlo.

VIDEO Čulík se směje Čechům za výsledky voleb: „Přijde manžel domů. Vyhodili mě z práce, nemáme na jídlo. Rozmlátím byt!“
Foto: Repro foto Debatní klub
Popisek: Jan Čulík v Debatním klubu

„My tomu vůbec nerozumíme, těm výsledkům,“ oznámil hned na úvod povídání Čulík. Okamžitě také připomněl, že hodně posílily politické strany, které jsou negativně naladěny vůči Evropské unii, a to i přesto, že jsme od vstupu do EU dostali stovky milionů korun, s jejich pomocí byla naše vlast zvelebena.

Kartous doplnil, že volby ukázaly, že v Česku prozatím v podstatě neexistuje občanská společnost. Je tu zhruba polovina populace, které nevadí, že budou tuto zemi řídit politické firmy. Ani hnutí ANO Andreje Babiše, ani SPD Tomia Okamury nejsou podle Kartouse demokratickými politickými stranami, nýbrž politickými firmami. „Jeden hlas nás dělí od toho, aby tady většinovou koalici vytvořily dvě populistické politické firmy,“ posteskl si Kartous. „V České republice neexistuje vyspělá občanská společnost, která by se zamýšlela nad svou politickou budoucností alespoň na čtyři roky,“ pokračoval.  

Andrej Babiš a Tomio Okamura prý myslí jen na svůj ekonomický prospěch a nenabízejí žádnou vizi budoucnosti. Útěchou nám podle pánů může být, že jsme součástí EU a naše ekonomika do značné míry šlape bez ohledu na to, co se děje na politické scéně.

Jan Čulík přirovnal jednání voličů k naštvanému pánovi, který se ze vzteku rozhodne roztřískat svůj vlastní byt. „Přijde manžel domů, vyhodili mě z práce, nemáme na jídlo. Rozmlátím byt!“ zlobil se Čulík. „A manželka mu řekne, že to je dobré řešení,“ doplnil Kartous.

Panové se shodli na tom, že to bohužel není jen záležitost Česka. Totéž se prý stalo zvolením Donalda Trumpa v USA či volbou brexitu ve Velké Británii. Českým občanům ale nedošlo, že Babiš bude chtít získat kontrolu nad celým státem, nad médii, nad úplně vším, aniž by ale Českou republiku připravil na průmyslovou revoluci 4.0

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…