VIDEO Další uprchlíci už se k nám nevejdou, sdělila ministryně. A rozbrečela se

26.11.2015 11:15

Švédsko je vedle Německa pro uprchlíky zemí zaslíbenou, ale v posledních týdnech však hlásilo, že jeho kapacity jsou vyčerpány. Konečně v úterý na tiskové konferenci premiér a vicepremiérka oznámili, že další uprchlíky země již přijímat opravdu nebude. Vicepremiérka za Stranu zelených tuto zprávu dokonce před kamerami obrečela.

VIDEO Další uprchlíci už se k nám nevejdou, sdělila ministryně. A rozbrečela se
Foto: MV ČR
Popisek: Utečenecký tábor - bývalá věznice - v Drahonicích v Ústeckém kraji.

Video se štkající švédskou političkou Åsou Romsonovou koluje internetem a na Youtube jej již zhlédlo téměř 80 000 lidí. Příliš velké pochopení u nich však nenachází. A to dokonce ani u Švédů, kteří jsou jinak líčeni jako největší příznivci přijímání uprchlíků. Jeden ze švédských diskutérů vyčítá vicepremiérce i dalším politikům v zemi, že po desetiletí dávali přednost cizincům před svými voliči. Diskutéři z jiných zemí se zase ve svých komentářích Švédům vyloženě vysmívají a ptají se, jak může být někdo tak „emotivně rozjitřelý“ vůdcem země.

Někteří jízlivě konstatují, že Romsonová ve skutečnosti pláče kvůli stovkám znásilnění švédských žen, kterých se dopustili ve velké většině muslimští přistěhovalci. Ve Švédsku se totiž počet znásilnění zvýšil od roku 1975 do loňského roku více než patnáctkrát. Poukazují tak na to, že zvýšení počtu znásilnění koresponduje se začátkem masivního přijímání migrantů minulými socialistickými vládami. Naopak příznivci multikulturalismu tvrdí, že druhá strana pouze vytrhává část statistik z kontextu a pravda je jinde. Bohužel však často zapomínají uvést, jak to tedy je ve „skutečnosti“.

Americký komentátor John Hoft nicméně Romsonovou nazývá psychotičkou a konstatuje, že Západ páchá dobrovolnou sebevraždu právě kvůli podobným „liberálním idiotům“, jako je Romsonová. Hoft také připomíná, že dle údajů z roku 2010 žilo v zemi více než 1,33 milionů obyvatel narozených v zahraničí, což představovalo 14,3 %. V letošním roce přitom země umožnila příchod asi 100 000 uprchlíků z Blízkého východu a Afriky. „Švédská vicepremiérka oznamuje v přímém přenosu změnu švédské přistěhovalecké politiky a brečí u toho. Co to je za nánu?“ lakonicky komentuje Hoft emotivní vystoupení švédské političky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…