VIDEO Dánská ministryně pro migraci šla navštívit uprchlíky. Ti ji místo toho napadli. Utíkala jako o život

04.11.2017 21:26

Dánská ministryně pro migraci a integraci Inger Stojberg vyrazila na návštěvu azylového střediska Sjalsmark. Její ochranka měla co dělat, aby svou šéfku udržela v bezpečí. Informovala o tom řada dánských médií, mezi nimi i server dánského deníku BT.dk. Ministryně z azylového centra skoro utíkala.

VIDEO Dánská ministryně pro migraci šla navštívit uprchlíky. Ti ji místo toho napadli. Utíkala jako o život
Foto: ReproFoto: Youtube
Popisek: Dánská ministryně pro migraci a integraci Inger Stojberg při incidentu v centru pro uprchlíky.

Ministryně pro migraci a integraci Inger Støjberg návštívila azylové středisko Sjælsmark. Členka vlády si promluvila s rodinou, která nezískala v Dánsku azyl a čekala na deportaci ze země. Po skončení rozhovoru členka dánského kabinetu vyšla z azylového domu a nestačila se divit. Přede dveřmi stála skupina asi 40 rozezlených azylantů, kterým se nelíbilo, že ministryně mluvila především s jednou rodinou. Dav rozezlených žadatelů o azyl čekal také na deportaci a chtěli to ministryni spočítat.

Atmosféra začala houstnout. Ozval se křik, nadávky, a kdyby ministryni neobstoupila ochranka a policie, nezle vyloučit, že by došlo i k fyzickému napadení členky vlády. Inger Støjberg se po strkanici dostala do svého vozu a myslela si, že je v bezpečí. Jenže ještě neměla tak úplně vyhráno. Neúspěšní žadatelé o azyl ministerské auto obstoupili a bránili řidiči v odjezdu. Jeden z odmítnutých žadatelů dokonce skočil na kapotu.

Pro ministryni to nakonec dopadlo dobře, z azylového střediska v pořádku odjela. Po návratu domů o celém incidentu informovala na sociální síti Facebook. Své ochrance i dalším bezpečnostní složkám poděkovala za to, jak profesionální práci odvedli v napjaté situaci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…