VIDEO Desítky Rusů prosily v Moskvě Ukrajinu o odpuštění

17.06.2014 13:37

Několik desítek Rusů se v neděli sešlo nedaleko ukrajinské ambasády v Moskvě, aby zde položili květiny a vyjádřili upřímnou soustrast nad smrtí 49 ukrajinských vojáků, kteří byli zabiti během útoku 14. června.

VIDEO Desítky Rusů prosily v Moskvě Ukrajinu o odpuštění
Foto: Hans Štembera
Popisek: Protest na podporu Ukrajiny

„Ukrajino, odpusť nám,“ stálo například na jednom z transparentů. Desítky Rusů se 15. června sešly, aby vyjádřily lítost nad smrtí 49 Ukrajinců. Rusové při tom položili květiny před ukrajinským velvyslanectvím v Moskvě. O události informoval ukrajinský server KyivPost.com.

„Prosíme o odpuštění. Možná o pochopení, ale především o odpuštění,“ říká mladá žena, která se setkání zúčastnila a byla zachycena na videu. „Prosím, odpusťte nám, pokud můžete,“ žádá emotivně.

„V Rusku nabobtnalo zlo a přesunulo se na Ukrajinu. Nemohli jsme to nijak zastavit, cítím se za to vinna,“ říká další žena ve videu.

Video natočil ruský novinář Saša Sotnik z projektu Free News, který se dotazoval lidí před ambasádou na jejich motivaci. „Požádal jsem každého, kdo se zajímá o situaci mezi Kremlem a Ukrajinou, aby přišel k velvyslanectví v šest hodin večer. A oni skutečně přišli, i když ne moc lidí. Dokonce i někteří provokatéři, ale těm nikdo nevěnoval pozornost,“ uvedl Sotnik.

Na akci nebyl nikdo zatčen a Sotnik připomínal, že taková událost ani neporušuje ruské zákony. „Nechť toto video vidí každý Ukrajinec, který si myslí, že Rusové jsou jejich nepřátelé,“ vyzývá novinář.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: pan

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…