VIDEO Dobytkové! Co jste hulili? Záběry ze včerejší akce proti islámu, kde bylo dost živo

29.10.2015 13:26

Stovky lidí se ve středu odpoledne sešly na náměstí Míru v Praze, kde Blok proti islámu ve spolupráci s Úsvitem–Národní koalicí uspořádali demonstraci proti migraci a islámu. Na stejné místo dorazilo vyjádřit opačný názor několik desítek aktivistů, včetně Martina C. Putny. Oba tábory od sebe oddělovali těžkooděnci. ParlamentníListy.cz byly na místě a přinášejí sestřih toho nejzajímavějšího.

VIDEO Dobytkové! Co jste hulili? Záběry ze včerejší akce proti islámu, kde bylo dost živo
Foto: Daniela Černá
Popisek: Ne islámské imigraci. Demonstrace v Praze

Lídr Bloku proti islámu Martin Konvička pozdravil účastníky demonstrace prostřednictvím videa, neboť se zrovna nacházel na stejné demonstraci, akorát v Ostravě. Ve svém projevu kromě jiného osočil vládu ze zbabělosti a trapnosti, neboť prý nereaguje adekvátně na uprchlickou krizi.

Koho si naopak protiislámský aktivista a vysokoškolský pedagog cení, je prezident Miloš Zeman, maďarský premiér Viktor Orbán či slovenský šéf vlády Robert Fico. Výsledky voleb v Polsku, kde vyhrála k uprchlíkům ne zrovna vstřícně naladěná strana Právo a spravedlnost, jsou dle Konvičky rovněž důvodem k optimismu.

„Tady vidím lidi, kteří mají zájem na tom, aby byla zachována naše kultura a tradice. Abychom se nemuseli bát o životy a budoucnost našich dětí,“ deklamoval z pódia člen Úsvitu Marek Černoch. Své si řekl i poslanec Karel Fiedler či šéf Úsvitu Marek Lidinský. „Po Evropě se pohybují statisíce nelegálních migrantů, kteří nehodlají respektovat naše zákony a pravidla,“ varoval. Ze zahraničních hostů přijeli demonstranty podpořit zástupci PEGIDY Lutz Bachmann a Tatjana Festerlinová a také předseda národního hnutí Ruch narodowy Jerzy Kenig z Polska. Mezi demonstrujícími zavlály české a německé vlajky, objevily se transparenty chválící prezidenta Zemana za jeho postoj k uprchlíkům, ale i odkazy na protektorát Čechy a Moravu, kde diktát nacistického Německa přebírá Evropská unie.

Redaktorka ParlamentníchListů.cz zachytila rovněž okamžik, kdy proti sobě stanuly příznivci a odpůrci migrace a islámu. K žádnému inicidentu nedošlo, oba tábory od sebe oddělovali policejní těžkooděnci. Skupiny se však častovaly ostrými výrazy. „Co jste hulili celý odpoledne? Dobytkové!“ pořvával kdosi z davu. „Čechy Čechům. Pošlete je pryč,“ ozývalo se zpět.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…