VIDEO Drama v Bavorsku: Policie si přijela do školy pro afghánského uprchlíka, ale tam na ni čekali...

02.06.2017 8:51

Německé úřady postupují při posuzování udílení azylu velmi obezřetně a systematicky. Pokud se už rozhodnou migranta vyhostit, většinou to má své opodstatnění. Středeční pokus o deportaci afghánského mladíka však skončil fiaskem.

VIDEO Drama v Bavorsku: Policie si přijela do školy pro afghánského uprchlíka, ale tam na ni čekali...
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Čekající na oběd

Ve středu ráno byla policie vyslána do jedné ze středních škol v bavorské metropoli, aby tam „vyzvedla“ afghánského studenta, který měl být dle všeho v nejbližší době deportován. Místo odpovědného přístupu a spolupráce však ochránce zákona čekaly stovky rozezlených studentů.

Studenti svolali na protest proti zatčení svého afghánského kolegy masovou demonstraci, která se z původně poklidného shromáždění změnila v násilnou akci. Přibližně dvě až tři stovky účastníků se rozhodly policii zabránit v provádění zatýkání dvacetiletého Afghánce za každou cenu. Studenti zastoupili policistům cestu a odmítli je za afghánským migrantem vpustit. Na výzvy k rozpuštění demonstrace nereagovali a naopak přešli do útoku.

Od slovních potyček a urážek strážců zákona brzy došlo na pěstní souboje a další násilné akty. Studenti také na policisty házeli lahve. Na místo muselo být povoláno hned několik policejních vozů a policisté museli proti rozdováděným studentům použít donucovací prostředky. Konkrétně šlo o pepřový sprej a obušky a také psy. Až po několika hodinách tuhého odporu se policistům podařilo zrealizovat záměr, se kterým do školy přijeli, a afghánského migranta naložit do svého vozu.

Jak hlásí německá média, v průběhu zásahu došlo ke zranění tří policistů a zatčení několika účastníků demonstrace. Není doposud jasné, jestli byl afghánský mladík součástí skupiny dalších migrantů, kteří měli být deportováni z Berlína do Kábulu v tentýž den večer. Ministr vnitra Thomas de Maizière totiž vzhledem k teroristickým útokům v hlavním městě Afghánistánu tuto várku deportací jen o několik hodin dříve zrušil.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

10:50 Ewa Farna zazpívá v Kolíně na náměstí. Dostane za to 617 584 korun

ParlamentníListy.cz si v posledních týdnech všímají řady smluv, které přibývají ve veřejných registr…