VIDEO Dvouhodinové sólo Petra Robejška. Rozebral průšvih jménem multikulti, Vietnamce i Pražáky

18.02.2017 20:31

V Německu žijící politolog Petr Robejšek založil v České republice stranu Realisté a v jejím jménu teď pořádá debaty s občany. Na takřka dvouhodinovou rozpravu dorazil do Brna. Lidí přišlo tolik, že se ani nevešli do sálu. Robejšek posluchačům vysvětloval, proč tolik trvá na prosazování českých národních zájmů a proč do českého národa počítá kupříkladu i Vietnamce.

VIDEO Dvouhodinové sólo Petra Robejška. Rozebral průšvih jménem multikulti, Vietnamce i Pražáky
Foto: repro foto youtube.com
Popisek: doc. Petr Robejšek oznámil vznik nové strany Realisté

Hned v úvodu debaty prozradil, proč je vstup Realistů na politickou scénu tak důležitý. „Protože nám vládne vláda, která se chová neuspokojivě. Jde o levicovou vládu a na pravé straně spektra stojí nebo spíše leží strany, které jsou velmi slabé,“ konstatoval Robejšek. Chce zkrátka voličům nabídnout pravicovou konzervativní alternativu. Ovšem takovou alternativu, která bude naslouchat veřejnosti a bude respektovat mínění většiny.

Hodlá klást důraz také na národní zájem, o kterém podle vlastních slov Robejšek hovoří už 15 let.

„Pro mě je perspektiva národní důležitá ve dvou rozměrech. Ve smyslu respektování národní identity ale není to klasické národovectví, potažmo šovinismus. Zejména proto, že k tomu národnímu patří i ten moderní prvek. Národy, které si rozumějí skoro naslepo, protože mají podobnou historii, nebo mluví dokonce stejnou řečí a jsou schopny mnohem efektivněji spolupracovat než ta roztříštěná multikulturní společnost, kde prostě každý s každým a všichni patříme všude a každý má stejné právo. Tak se podívejme, jak to bude fungovat. A ono to nefunguje,“ prohlásil Robejšek.

To, jak spolu příliš rozdílné společnosti nedokážou spolupracovat, je vidět na EU. Pokud se Evropská unie nepoučí a nepromění, nezůstane jen u odchodu Velké Británie, ale budou následovat i další státy. „Lidé, kteří si rozumějí, mohou snáze spolupracovat, než lidé, kteří každý mluví o něčem jiném,“ pokračoval mentor Realistů, jak Robejšek sám sebe označuje.  

Posluchače však varoval, že by si tuto myšlenku neměli plést s rasismem. Do naší společnosti podle Robejška patří i Vietnamci, kteří se chovají jako Češi, respektují zdejší zvyklosti, které se tu utvářely po staletí.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…