VIDEO Filozof Kohout uvedl národ v úžas u Jílkové. Nad tím, co předvedl nyní, vám dojdou slova

20.06.2015 15:39

Pořad Máte slovo moderátorky Michaely Jílkové věnovaný uprchlíkům mířícím do Evropy, zřejmě zvedl ze židlí řadu diváků, a to i díky výrokům jednoho z hostů – Milana Kohouta. Ten si nebral servítky a odpůrce přijímání uprchlíků označoval za rasisty, diváci mu ale odpovídali ještě ostřeji. Proto se svérázný vysokoškolský pedagog rozhodl, že tento "tajný monolog českého občana" zaznamená.

VIDEO Filozof Kohout uvedl národ v úžas u Jílkové. Nad tím, co předvedl nyní, vám dojdou slova
Foto: Archiv M. Kohouta
Popisek: Milan Kohout

Milan Kohout, jenž byl nedávno hostem pořadu Máte slovo moderátorky Michaely Jílkové, si před kamerami nebral servítky a do rasistů a prasat vynadal řadě lidí, kteří se stavěli proti přijímání uprchlíků v České republice. Jeho reakce byly velmi ostré, ve studiu často zvyšoval hlas a ačkoli našel i zastání napřed od emigranta Jiřího Jírovce žijícího v Kanadě, řadu občanů pobouřil. Analytik Jan Kubáček pro ParlamentníListy.cz poznamenal, že k překonání jeho výkonu si nejspíš do příštích dílů pořadu budou muset hosté přinést boxerské rukavice.

Pobouřil je dokonce natolik, že Kohoutovi poslali několik ne právě pozitivních vzkazů. Vysokoškolský pedagog a signatář Charty 77 se však rozhodl, že se o tyto glosy podělí, a svým nezaměnitelným hlasem, který mu několik minut po skončení Máte slovo přinesl dokonce vlastní fanklub, je čtvrt hodiny deklamoval před kamerou. Na "chvilku poezie", kterou Kohoutův přednes připomněl, upozornil i server Britské listy.

"Kompilace diváckých odpovědí na pořad Máte slovo, nazvaná Tajný monolog českého občana," ohlásil na úvod recitátor způsobem, který nezapřel zkušenost někdejšího dramatického umělce a držitele diplomu z herecké školy v Bostonu (Více v jeho životopise ZDE) . „Kohout, co ty kurvo,“ zvolal vzápětí s vytřeštěnýma očima a následoval šestnáctiminutový přednes, který byl plný vulgarismů, slov o škůdci národa, výzev k veřejné popravě a dalších perel čtenářské diskuse. Recitátor přednášel diskusní příspěvky neobyčejně sugestivně, prokládal je patřičnými odmlkami, klesal hlasem, kde uznal za vhodné, a pečlivě vyslovoval každé slovo, sprostá nevyjímaje. Zejména si "užil" označení sebe sama za klerofašistického bolševika, který si zaslouží trest za to, že škodí bílým lidem. „Kohoute, ty si hovado a vlastizrádce, kryple zasranej,“ deklamoval s gustem na kameru.

NA VIDEO SE PODÍVEJTE ZDE.

Občané se také ptali, k čemu jsou vlastně dobří filosofové, neboť Kohout byl v pořadu za filosofa označován. Ve skutečnosti měl být zbaven svéprávnosti jako zrůda a „neskutečný debil“, „pološílenej psychopat“ a dement už od pohledu“. Pokud takový člověk působí na nějaké vysoké škole, nemáme se prý divit, jací lidé opouští naše vysoké školy.

Křik podle pisatelů ostrých reakcí používají především lidé, kterým dochází argumenty. Lidé tak naráželi právě na momenty, kdy host v pořadu Máte slovo moderátorky Michaely Jílkové notně zvyšoval hlas. „Kolik negrů by si ten starý kokrháč do svého bytu ubytoval? Já myslím, že žádného,“ konstatoval další z pisatelů kritických reakcí.

Jestliže je naše situace tak hrozná, jak Kohout naznačoval, měl by se odstěhovat, kupříkladu do pralesa. Jenže to se mu prý nechce, raději využívá výhody naší společnosti. Lidé také Kohoutovi psali, že si zaslouží jen nakopat. „Bože, co ty si za kokota,“ pronášel host nedávného pořadu procítěně na kameru. Je prý „placenou smažkou“, která jen kvičí, která utekla z Bohnic. Takový člověk by si prý zasloužil jen vyvést ze studia.

Slovní tok označující Kohouta za „hajzla, magora, pitomce, idiota“ a tak podobně, zakončil sám adresát originálním čtenářským vysvětlením, proč vlastně v televizi tak křičel. „Kohout řval celej pořad jako pominutej a smyslů zbavenej blázen. Naposledy jsem takhle slyšel řvát jednoho pána, co si omylem propíchl šourek rezavým drátem. Jestli ono se mu něco podobnýho také nepřihodilo,“ zakončil Kohout své vystoupení, načež s dramatickým pohledem vypnul kameru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…