VIDEO Flek na kostýmku Merkelové: Rajčata, to je svinstvo, paní kancléřko

07.09.2017 12:14

Z „trampot“ kancléřky Angely Merkelové na předvolebních setkáních s voliči se pomalu stává nekonečný seriál. V podstatě ve všech městech se setkává s neskrývaným odporem větší či menší části přítomných.

VIDEO Flek na kostýmku Merkelové: Rajčata, to je svinstvo, paní kancléřko
Foto: archív autora
Popisek: Angela Merkelová

Před týdnem si lapálií kancléřky při předvolební kampani povšiml také britský levicový deník Guardian. Neslavně tehdy skončila její návštěva v Quedlinburgu, kde byla obligátně vypískána a vyzvána k odstoupení z funkce. Ještě horší to bylo v Thüringenu, kde se část jejích odpůrců navíc nebezpečně přibližovala k pódiu a policisté a osobní ochranka Merkelové byly v pohotovosti; nebylo dle jejich slov „zřejmé, co mají v úmyslu“. Na místě byl také napaden mladý dobrovolník CDU.

 

Včera promluvila kancléřka před davem svých příznivců i odpůrců v malém východoněmeckém městě Finsterwalde a ani tentokrát se vše neobešlo bez problémů. Jak hlásí magazín Focus, na Merkelovou lidé pískali po celou dobu jejího projevu. Vzduchem navíc létaly i hrubší urážky a stejně jako na předchozích shromážděních, také zde nemalá část publika požadovala odchod Merkelové z politiky. To všechno pro její neměnný názor na migrační politiku.

 

Voliče si navíc Merkelová popudila svým nedávným prohlášením v rámci televizního duelu se šéfem SPD a někdejším předsedou Evropského parlamentu Martinem Schulzem, podle kterého „islám patří do Německa“. To považuje mnoho voličů vzhledem k teroristickým útokům páchaným ve jménu islámu a s nesčetnými počty případů znásilnění, páchanými muslimskými přistěhovalci, za přinejmenším velmi nešťastná slova. Neslavně dopadla kancléřka také v Heidelbergu, kde na ni dokonce neznámý odpůrce hodil rajče.

 

Obdobně se vedlo Merkelové také při rovněž včerejším vystoupení v Torgau. Jak píše magazín Focus, zde hovořila přibližně třicet minut, ale její asi třicetiminutový proslov na téma daní a boje proti terorismu byl po celou dobru přerušován pískáním a nesouhlasnými výkřiky. „Šlo patrně o nejhorší půlhodinu od začátku kampaně,“ komentuje Focus dění v Torgau, kde dokonce kancléřka na zdejší „křiklouny“ osobně reagovala.

 

„V jiných zemích by byli rádi, že mohou tímto způsobem vyjádřit své odmítavé názory na politiky. Važme si toho, že máme v Německu demokracii, svobodu slova a svobodné volby,“ cituje Focus kanclářku země, kde byl před nedávnem odsouzen novinář Michael Stürzenberger za srovnání islámu s nacismem k půl roku do vězení a sto hodinám veřejně prospěšných prací.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzka se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…