VIDEO Generál Pavel promluvil o ruské propagandě

15.09.2016 9:36

Think-tank Evropské hodnoty zveřejnil na serveru YouTube video s předsedou Vojenského výboru NATO Petrem Pavlem. „Považuje Aliance dezinformační kampaně organizované Ruskou federací za hrozbu?“ zněla otázka.

VIDEO Generál Pavel promluvil o ruské propagandě
Foto: Hans Štembera
Popisek: Předseda vojenského výboru NATO generál Petr Pavel

„V Evropě je všeobecně rozšířený dojem, že Rusko nepředstavuje bezprostřední hrozbu. Tento dojem je výrazně posilován ruskou propagandou a má jeden jediný cíl,“ zmínil Pavel. Tím cílem je znevěrohodnit tuto hrozbu a rozdělit evropské státy na ty, které jsou více nakloněny spolupráci s Ruskem, a na ty, které ji odmítají. „Rozštěpit jednotu jak v Evropské unii, tak v Alianci,“ dodal.

Ruská propaganda podle něj dovedně využívá všech odstínů, počínaje vyloženě pravdivými informacemi, „kde využívají toho, že na straně Aliance či EU panuje ne vždy ochota sebekriticky přiznat nějakou chybu. Na druhou stranu využívají celou škálu šedé propagandy a toho, že jsou velice rychle schopni přinést informace společně s dezinformacemi“, řekl. Černá propaganda pak využívá celou řadu lží. „Celý ten komplex je velice dovedně režírován,“ zmínil s tím, že je zapotřebí věnovat velkou pozornost odhalování této propagandy. 

reklama

autor: vef

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…