VIDEO Homosexuálům ideálně utnout hlavu! Podívejte se, kdo dostal víza do Velké Británie a má přednášet muslimům

07.10.2016 8:35

Britské úřady tento týden bez problémů vpustily do země muslimského radikála Shaykha Hamzu Sodagara, který dlouhá léta šíří nenávist vůči homosexuálům. V jednom z videí dokonce navrhoval, jak by měli být lidé s odlišnou sexuální orientací usmrceni.

VIDEO Homosexuálům ideálně utnout hlavu! Podívejte se, kdo dostal víza do Velké Británie a má přednášet muslimům
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na Letnou za ministerstvo vnitra svolali muslimové modlitbu (arabsky salát). Protestovali tak proti zásahu policie minulý pátek

Ve Spojených státech narozený radikál přijel do Velké Británie na pozvání islámské školy, kterou financuje a řídí íránská vláda. Jak uvádí britský deník Daily Mail, muslimský homofob zde absolvuje cyklus přednášek, kterých se účastní i malé děti. Organizátoři připomínky homosexuálních aktivistů bagatelizují a označují jejich obvinění za „směšná a absurdní“. Video publikované před šesti lety však Sodagara jasně usvědčuje.

„Pokud jste homosexuálové, měl by vás stihnout jeden z těchto pěti trestů. Jako první a nejjednodušší se jeví setnout vám hlavu. Druhou variantou je upálit vás. Za třetí shodit z útesu. Za čtvrté strhnout na vás zeď, pod jejímiž sutinami zemřete. A konečně za páté by vás mohl stihnout trest kombinací čtyř zmíněných variant,“ sdělil muslimský radikál před šesti lety v jednom z videí, které je volně k dispozici na YouTube.

Přes znepokojivou minulost Sodagara mu britské úřady udělily vstupní vízum do země. Lidskoprávní aktivista Peter Tatchell již ovšem vyzval ministerstvo vnitra, aby víza zrušilo. „Ve svobodné společnosti samozřejmě má Hamza Sodagar právo domnívat se, že homosexualita je hřích. Nemůže ale kázat o způsobech, jak je možné gaye a lesbičky usmrtit. Mnoho lidí s daleko méně extremistickými názory do Velké Británie přitom v minulosti vpuštěno nebylo.“

Jednou z těchto osob je například bojovník proti islamizaci evropského kontinentu a vůdce Strany pro svobodu Geert Wilders. V únoru 2009 měl vystoupit ve Sněmovně lordů se svým příspěvkem k tématu islamizace. Byl však ještě před tím zadržen na londýnském letišti a poslán zpět do své země. Britské úřady tento kontroverzní krok tehdy vysvětlily tím, že Wilders představuje ohrožení národní bezpečnosti. Nizozemský politik přitom ve svých projevech nikdy nehovoří o smrti ani násilí vůči jakékoli skupině obyvatelstva.

Ve světle bezproblémového návratu britských občanů, kteří bojovali v Sýrii za Islámský stát, zpět do Velké Británie však není postoj úřadů vůči muslimskému radikálovi nijak překvapivý. Britská média před několika týdny informovala o několika stovkách radikálních bojovníků, kteří se volně pohybují po ulicích britských měst a zdaleka ne všichni jsou monitorováni příslušnými úřady.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

10:25 „Jděte do prde*e! Vy jděte do prde*e!“ Agrese v ČT. Sochař Černý se „pral“ s kurátorkou

Spor o umístění stíhaček Spitfire s motýlími křídly na fasádě pražského obchodního domu Máj vyústil …