VIDEO Hoplá! Hřibův magistrátní kolega v bizarním videu. Nejí maso a pěkně si zaskákal

01.05.2020 10:16

Pirát Adam Zábranský sedí v zastupitelstvu hlavního města Prahy už od roku 2014. Po volebním úspěchu Pirátů v roce 2018 se Zábranský stal radním pro bydlení. A jako člen Rady hlavního města Prahy natočil video, na které se raději podívejte sami. Zjistíte, jak mrštní umí někteří politici být. Ale nejen to...

VIDEO Hoplá! Hřibův magistrátní kolega v bizarním videu. Nejí maso a pěkně si zaskákal
Foto: Piráti
Popisek: Adam Zábranský

Anketa

Věříte, že Kreml vyslal agenta, který měl odpravit starostu Prahy 6 Koláře?

hlasovalo: 36987 lidí
Mladý radní Adam Zábranský, jenž přišel na svět v prosinci 1993, na sebe na sociální síti Facebook prozradil, že je vystudovaný právník, ale také vegan a vedle českých zákonů se řídí i veganským kodexem.

„Jmenuji se Adam a jsem vegan (pardon, ale veganský kodex mi velí, že jsem vám to musel říct), vystudovaný právník a také pražský radní pro bydlení a transparentnost,“ představil se Zábranský.  „Co to všechno obnáší (kromě soucitu se zvířaty)? Starám se o městské byty, aby nebyly prázdné a mohly sloužit těm, kteří je nejvíce potřebují. Zároveň pracuji na otevírání Prahy občanům, aby už se sem nikdy nevrátily dávné mafiánské časy,“ pokračoval dál.

Posléze konstatoval, že se toho už hodně povedlo. Se svým týmem prý už zmapoval, kolik prázdných bytů se v Prze nalézá a začal činit kroky k jejich opravě.  

„Slíbili jsme, že dostaneme všechny pražské děti z ubytoven do normálních bytů a ten slib splníme! Už jsme ubytovali desítky rodin. Pronajímáme také byty dalším ohroženým skupinám: seniorům, osobám s pohybovým omezením nebo autistům. Dostupné bydlení nabízíme také potřebným profesím: strážníkům, sociálním pracovníkům, zdravotníkům, hasičům, záchranářům nebo úředníkům. Během koronakrize jsme pak ubytovali v prázdných hotelech a hostelech lidi bez domova. Byla to win-win situace. Podpořili jsme podnikatele, a zároveň zabránili šíření nákazy ve veřejném prostoru,“ uvedl Zábranský.

Zdůraznil také, že jako radní pro transparentnost nechal zveřejnit stohy dokumentů a faktů, aby bylo patné, co se v Praze děje za vlády Pirátů a jejich koaličních partnerů. Přál by si, aby každý občan mohl zjistit, za co Praha utrácí peníze.

„Odtajnili jsme platy magistrátních úředníků. Zprůhledňujeme také fungování městských společností. Zveřejnili jsme životopisy jejich představitelů a zrušili jsme jim přemrštěné odměny a podíly ze zisku. Za Piráty organizujeme otevřená výběrová řízení do dozorčích rad. Městský majetek totiž musí sloužit ve prospěch Pražanů a ne těch, kteří by se na něm chtěli obohatit. To nedopustíme,“ přislíbil.

Svou politickou proklamaci korunoval saltem vzad. Tělocvičný kousek se mu zdařil, takže neskončil pádem na záda a nějakým úrazem, nýbrž předpokládaným dopadem na nohy. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: mp

Mgr. Jana Zwyrtek Hamplová byl položen dotaz

svobodná média

Dobrý den, fakt byste za obálku na časopisu, která nikoho neuráží někoho hnala k soudu? Kde je pak nějaká svoboda? A třeba Respekt je známý svými obálkami, kde jsou často i karikatury a je používána nadsázka, někdy i černý humor. To jste se už všichni politici zbláznili, že byste chtěli zasahovat do...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

10:30 „Vítku, to nebylo dobrý.“ Rakušan před spaním pořádně uklouznul

Stovky muslimů v sobotu demonstrovaly v německém Hamburku na akci svolané islamisty a za pokřiků „Al…