VIDEO Hovno! Merkelová řečnila o uprchlících a vzduchem létala sprostá slova

25.11.2016 16:54

Německá kancléřka Angela Merkelová pronesla na půdě dolní komory německého parlamentu – Budendestagu projev o uprchlické krizi. Tedy, server britského deníku Express poznamenává, že se Merkelová spíše pokoušela pronést projev. Na jednání totiž dorazila také rozhořčená občanka, která během projevu hlasitě na Merkelovou pokřikovala „hovno, hovno!“, i jiná slova.

VIDEO Hovno! Merkelová řečnila o uprchlících a vzduchem létala sprostá slova
Foto: bundeskanzlerin.de
Popisek: Angela Merkelová, německá kancléřka

Angela Merkelová oznámila, že bude počtvrté za sebou kandidovat na německou kancléřku. Ve funkci je už od roku 2005 a patří mezi nejdéle sloužící vrcholné německé politiky. V parlamentu sedí od roku 1990. Nedávný průzkum ukázal, že se Merkelová těší podpoře 55 procent Němců a dokonce i český exprezident Václav Klaus v České televizi prohlásil, že tato dáma má reálnou šanci v příštím roce obhájit křeslo kancléřky.

Celé řadě Němců ale Merkelová už není po chuti. Dokázala to i žena, která se přišla podívat na jednání německých poslanců a když pronášela německá kancléřka projev o migraci, dáma neudržela nervy na uzdě a pokřikovala na Merkelovou „hovno, hovno“. Dělo se tak v okamžiku, kdy se Merkelová odkazovala na dohodu mezi EU a Tureckem o výměně uprchlíků.

Anketa

Chcete, aby Angela Merkelová byla i počtvrté kancléřkou SRN?

3%
97%
hlasovalo: 6476 lidí

Celý text najdete zde

„Přijali jsme dohodu mezi EU a Tureckem a chci jasně říci, že při pohledu na další místa ... “ – a v tu chvíli se ozval křik divačky „hanba, hanba“. Merkelová se dámu snažila uklidnit, ale nedařilo se jí to. Kancléřka ujišťovala občanku, že má právo říct, co uzná za vhodné, neboť v Německu ctí svobodu projevu, ale i tak by prý občanka mohla vážit svá slova. „Jo, jo,“ odvětila kancléřce posměšně žena a polohlasem své političce naznačila, že by radši měla mlčet.

Merkelová však nemlčí. V projevu pokračuje a poslancům vysvětluje, že se ve Středozemním moři letos utopily tisíce lidí, přesněji 4500 lidí. Merkelová za to viní pašeráky, kteří napřed uprchlíky oberou o velké sumy peněz a pak je posadí do smrtících lodí, které jsou přetížené a vratké. Je třeba vyvinout takové úsilí, aby pašeráci přišli o živobytí – touto myšlenkou si Merkelová vysloužila potlesk svých kolegů.

K dokreslení celé situace server britského deníku poznamenává, že není zcela jasné, kdo byla žena, která pokřikovala na Merkelovou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…