VIDEO Ivan Gabal temně varoval před dezinformacemi z Ruska. Lidem z ANO přednesl přirovnání

16.01.2017 10:08

Boj proti dezinformacím obhajoval na nahrávce, kterou zveřejnil na serveru Youtube.com, lidovecký poslanec Ivan Gabal.

VIDEO Ivan Gabal temně varoval před dezinformacemi z Ruska. Lidem z ANO přednesl přirovnání
Foto: Zuzana Koulová
Popisek: Ivan Gabal

Podle něj se proti dezinformacím musíme bránit předem. „Nemůžeme si dovolit chybu Američanů, kteří se teprve nad zmanipulovanými výsledky voleb diví, kdo všechno jim do volebního procesu zasahoval, jakým způsobem, jakými ukradenými e-maily a jakými pomluvami,“ uvedl.

Co riskujeme, vidíme prý v olympijském sportu a sportu vůbec. „Kde se organizovaná ruská snaha o vítězství za cenu dopingu dostala do situace, kdy se vrací medaile a budou se odvolávat a zneplatňovat světové rekordy. Protože nikdo nepozná, který rekord byl dosažen tvrdou prací, tréninkem a talentem a který čistě používáním nepovolených prostředků a porušením všech pravidel. Na sportu je vidět, že když toto připustíte, tak se vám nakonec zhroutí celý systém,“ upozornil Gabal.

Něco takového si podle něj ve volbách nemůžeme dovolit, protože na tom stojí náš stát. „A jestliže někdo říká, že na dezinformace stačí zdravý selský rozum, jako říkají kolegové z ANO, tak vám tím říkají, že v době, kdy přitahujeme velmi tvrdě šrouby v ekonomice firmám a živnostníkům, aby nepodváděli, platili daně, včas hlásili své příjmy a dělali všechno, co mají, tak v politice to platit nebude. V politice můžeme lhát, podvádět a dezinformovat, jak nám libo. Ne, nemůžeme. V politice musí platit přinejmenším stejně tvrdá pravidla jako v ekonomice. V politice potřebujeme jakési EET, fakta a ověřování. Jenom tak uchováme férové a kvalitní volby pro všechny z nás,“ dodal Ivan Gabal.

Celé video je ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vam

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…