VIDEO Jako Jakeš na Červeném Hrádku. Internet se baví Babišovou československou jízdou u Witowské

05.05.2017 13:16

Andrej Babiš prožil ve čtvrtek několik hodin v médiích. V rozhlase, v televizi i pro internetová média znovu a znovu opakoval, že se nedopustil žádného podvodu, jak to naznačuje premiér Bohuslav Sobotka. Stejně tak důrazně odmítl, že by úkoloval noviny, které před pár lety koupil. Pokud to někdo tvrdí, „tak proti němu vede permanentní kampaň“. Na sociálních sítích se začaly objevovat vtipy na účet Andreje Babiše.

VIDEO Jako Jakeš na Červeném Hrádku. Internet se baví Babišovou československou jízdou u Witowské
Foto: Archiv PL
Popisek: Rozhovor s Andrejem Babišem

Andrej Babiš (ANO) před několika lety koupil vydavatelství Mafra, pod které spadají jak Lidové noviny, tak MF Dnes. Teď se na internetu objevila sestříhaná nahrávka, která jasně naznačuje, že Babiš ovlivňoval obsah svých novin tak, aby poškodil své politické oponenty. Když byl Babiš na tuto kauzu tázán, pozvedal hlas a v České televizi i v Českém rozhlasu a dalších médiích tvrdil, že nahrávky neslyšel, nechce je slyšet, ale považuje za skandální, že byl jako vicepremiér nahráván, a novináři by se podle jeho názoru měli věnovat spíše tomu.

„Já už se k těm nahrávkám nebudu vyjadřovat. Já vám říkám, že se k tomu dál nebudu vyjadřovat. Vy jste mi měla říct, že se budeme bavit o nahrávkách. Komu to prospěje, tohle, na čí je to objednávku? Já jsem neovlivnil žádný rozhovor. Ať mi jeden řekne, co jsem kdy ovlivnil. Já jsem nikdy nic neovlivnil. To je součást kampaně proti mně a já se k tomu nebudu víc vyjadřovat. Tak to nechte policii. Vy tu snad nahrazujete policii? (...) Já už se nebudu scházet se žádným novinářem z Mafry. Už nikdy,“ křičel ve čtvrtek Babiš před kamerami.  

„Toto jsou praktiky StB. Není přece možné, aby byl vicepremiér české vlády sledován a nahráván. To není normální. Já se k tomu nebudu vyjadřovat. Pokud tady se mnou chcete dělat rozhovor, tak na nějaké jiné téma,“ rozčiloval se stále dokola, přičemž  jako  tradičně přeskakoval do své rodné slovenštiny.

Na sociálních si Andrej Babiš vysloužil řadu vtipů a ironických poznámek. První místopředseda TOP 09 Marek Ženíšek se Babišovi za slova o StB vysmál. „Kdo jiný by to mohl posoudit lépe než on sám?“ napsal na sociální síti Facebook.  

Stejně se zachoval mladý Dominik Feri z téže strany. „Hele, když někdo řekne, že rozporuju všechno, co Babiš řekne, tak mi křivdí. Třeba tuhle, když před chvílí v televizi k tý nahrávce řval ‚Toto jsou praktiky StB‘, tak jsem neřekl ani slovo,“napsal na sociální síti Facebook.

O slovo se přihlásil také analytik Tomáš Klvaňa, který občanům doporučil, aby si porovnali vystupování Andreje Babiše s legendárním projevem někdejšího šéfa komunistické strany Miloše Jakeše z Červeného Hrádku.

Stranou nezůstal ani šéfredaktor serveru Svobodné fórum Pavel Šafr, který se s Babišem opravdu nemusí. Mírně řečeno. Znovu se to ukázalo ve vyjádřeních Andreje Babiše, který Šafra nepřímo zmínil. Ten se proto rozhodl reagovat.

„Andrej o mně mluví kudy chodí a má strach, že jsem hrozně nemocnej. Mluvil o mně na iDnesu, na Radiožurnálu a já nevím, kde ještě. Tak mu teď píšu esemesku: ‚Hele, Andy, Ty vole, není to tak strašný. Psychicky jsem dost v pohodě, protože mi to jde díky Tobě hodně nahoru a jinak se těším, až konečně skončíš u toho, co Ti jde nejlíp a to je výroba hnoje. Tomu se věnuj, tam máš hodně velkej náskok. Moc děkuju, jak mně, Ty vole, fandíš a šíříš ty věci, co o Tobě píšeme. Ale taky si někdy odpočiň. A naber sílu. Je už vidět, že meleš z posledního. Čau‘.“

Situaci dokreslují i satirické obrázky na konto Andreje Babiše, který se podle nějakého vtipálka chová jako Klement Gottwald v únoru 1948.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…