VIDEO Jan Kraus o Chovancově centru proti dezinformacím

12.01.2017 9:17

K novému centru ministerstva vnitra pro boj s dezinformacemi se v úvodu své show vyjádřil moderátor a herec Jan Kraus. Nabádal k tomu, aby se lidé snažili a učili.

VIDEO Jan Kraus o Chovancově centru proti dezinformacím
Foto: Nejvic.info
Popisek: Moderátor a herec Jan Kraus

„Všiml jsem si, že ministerstvo vnitra chce vytvořit takovou službu proti dezinformacím. Že když bude někde dezinformace, která se objeví na webu nebo v tisku, tak že nám tam dají informaci, že je to dezinformace. Vedou se o tom různé dohady,“ uvedl Kraus.

„Je to hodně těžké a málo pravděpodobné, ale myslím si, že ministerstvo vnitra má určité informace přednostněji a lépe než my, tak v některých případech to může být užitečné, ale jinak předpokládat, že úředníci se budou v dezinformacích orientovat lépe než my, je méně pravděpodobná,“ dodal.

Na druhou stranu, dezinformace se podle něj šíří už tak. „Oni mají asi na mysli takové to ohrožení státu a podobně,“ dodal se slovy, že dezinformace jsou, byly a budou ještě v daleko větší míře. „Jsou nejen v novinách, kde velká část novinářů nepochopí to, o čem píše, a tak píšou tak, jak si myslí, že to je. Pak máte dneska možnost udělat si web. Já když si zítra založím web a nazvu ho pravdivé listy, tak tam budu psát svoje žvásty, k tomu ocituji, co jsem si přečetl na Facebooku, Jarda píše, Alena odpověděla, ona s tím nesouhlasí, máte noviny,“ poznamenal se slovy, že však nejde o noviny, ale o blogy. „I polovina těch, co se tváří jako noviny, jsou vlastně blogy,“ zmínil.

„Jedinou obranou je vzdělání. A to si myslím, že je ten kámen úrazu. Protože abychom měli to vzdělání, mě už se to netýká, já žiju s touto tristní situací, kterou mám, ale abyste měli kvalitní vzdělání, musí vás vzdělávat kvalitní učitelé na kvalitních školách. Aby sám učitel byl kvalitní, musí mít sám kvalitní vzdělání, které dostane od kvalitního učitele, jenž sám musí být kvalitně vzdělán, takže to je program na padesát let, půjde-li všechno dobře,“ řekl se slovy, že nezbývá nic jiného než se vzdělávat sám. „Protože to, že vás někdo balamutí, ať už jde o cenu hrušek, nebo o vývoj v Evropě, nebo dezinformační weby různých zemí, tak proti tomu je jediná obrana – vědomost. Snažte se, učte se,“ uzavřel.

Video ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…