VIDEO Jan Rejžek nechal zazpívat písničku o Zemanovi. A pak před publikem zesměšnil současného i minulého prezidenta

15.04.2015 12:31

Výroky prezidenta Zemana k Rusku a dění na Ukrajině inspirovaly hudebníka Quida MC k sepsání písně „Ruský šváb“, kterou hudební a filmový kritik Jan Rejžek označil za píseň roku 2014. Nyní se cesty obou pánu znovu překřížily. Společně produkují pořad Requiem, pojatý jako povídání o setkáních. Jeho první díl zvaný „Klaus a Zeman“ spustili dnes na sociální síti Youtube.

VIDEO Jan Rejžek nechal zazpívat písničku o Zemanovi. A pak před publikem zesměšnil současného i minulého prezidenta
Foto: Martin Kovář
Popisek: Jan Rejžek

Anketa

Co si myslíte o Václavu Moravcovi?

hlasovalo: 14620 lidí

Rejžek v pořadu vzpomíná na první a dle jeho slov snad poslední setkání se současnou hlavou státu Milošem Zemanem, které se odehrálo v rámci natáčení rozhovoru pro Originální videojournál, jakousi disidentskou náhradu televizního zpravodajství, na terase filmového klubu – po demonstracích proti komunistickému režimu na Letenské pláni.

Zeman byl tehdy jedním z řečníků a Rejžka fascinoval tím, jak z hlavy chrlil tolik čísel a statistik. Po natáčení rozhovoru pro Originální videojournál proto Rejžek Zemanovi vyjádřil obdiv, načež se na něj naše současná hlava státu údajně podívala jako na „debila, kreténa a póvl“ a řekla mu, že si to celé vymyslela. „Už tehdy to byl podvodník a lhář. Vůbec se nedivím tomu, co se z toho člověka progresivně paralyticky stalo teď,“ uvedl Rejžek.

Následně filmový a hudební kritik zavzpomínal na setkání s předešlou hlavou státu – Václavem Klausem – které se prý odehrálo tři týdny poté. Rejžek se svým týmem přijel natáčet na Smíchov silvestrovskou anketu, v rámci níž se různých lidí ptali, co je v uplynulém roce nejvíce pobavilo.

„Jak, co mě pobavilo. Co to je za otázky. Ne už vím. Když se mě nedávno ptal taky štáb maďarské televize, jestli je pravda, že bych měl být příštím československým prezidentem. To mě opravdu rozesmálo,“ řekl jim prý tehdy Klaus. A Rejžek k tomu dodal: „také můj první a doufám, že poslední pořad s panem profesorem, kandidátem já nevím čeho možného“.

Video ke shlédnutí ZDE

Pořad Requiem má být dle hudebníka Quida MC rozdělen do osmi dílů, které budou postupně vyvěšeny na sociální síti Youtube. Byl natáčen 3. března 2015 ve společenské místnosti jedné ze základních škol na Praze 12.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…