VIDEO Jménem zákona. Policisté brutálně sebrali cestujícího, nikdo prý nechápe proč

01.05.2016 15:05

Server A2larm.cz přinesl videozáznam, na němž policisté a vojáci násilně zadrželi mladíka na pražské Florenci. Podle serveru se v Česku množí případy, kdy smíšené policejní a vojenské hlídky svým chováním překračují to, co od nich společnost očekává: ochranu obyvatel před potenciálními teroristickými útoky.

VIDEO Jménem zákona. Policisté brutálně sebrali cestujícího, nikdo prý nechápe proč
Foto: Policie ČR
Popisek: Policie ČR, logo.

„Možná i protože žádné útoky stále nepřicházejí, musejí si vykonavatelé pořádku své nedostatečné pracovní vytížení nějak kompenzovat a hledat jiné úkoly, kterými poslouží vlasti,“ popisuje server. 

Na videozáznamu, jenž serveru zaslal jeden ze čtenářů, je patrné zadržení mladíka, jenž se odmítal legitimovat. K incidentu došlo 23. dubna kolem jedenácté dopoledne, a to ve vestibulu pražského autobusového nádraží Florenc. 


 

 

 

 

Video zaznamenává pouze dobu před samotným zadržením. Není tak patrné, co se dělo předtím. Ale jak server konstatuje, vypadá to, že skutečným jediným problémem byla opravdu neochota mladíka předložit na vyzvání občanský průkaz. 

Původní text ZDE.

„Moji pozornost přilákala silná tupá rána, když policisté toho kluka narazili na zeď v těsné blízkosti Burger Kingu. Předtím jsem si ničeho podezřelého nevšiml. Od tohoto momentu jsem vytáhl mobil a vše začal natáčet. Ten kluk byl hrozně vystrašený a žádal o pomoc, to byl důvod, proč jsem to nedokázal přejít,“ popsal svědek. Následně je vidět, jak policisté mladíka házejí na zem, zaklekávají jej a spoutávají. A to vše přes nesouhlas přítomných a pod dohledem vojáků se zbraněmi.

Mladík následně putoval s policisty na služebnu. „Dokonce i dva z těch tří zasahujících vojáků vypadali, že se zákrokem nejsou úplně smíření. Jeden dokonce vypadal, že s tím, co se děje, vyloženě nesouhlasí,“ myslí si svědek. „Sundejte si ty uniformy a běžte domů k rodinám,“ je také slyšet nesouhlasná výzva vůči policistům.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…