VIDEO Leyenovou na jednání v Turecku odstrčili bokem. Nelíbilo se jí to

07.04.2021 16:28

Šéfka Evropské komise Ursula von der Leyenová byla při úterním setkání s tureckým prezidentem Recepem Tayyipem Erdoganem odstrčena. Kritici to nyní nazývají trapasem a ostudou. Píše to mimo jiné server Aktuálně.cz.

VIDEO Leyenovou na jednání v Turecku odstrčili bokem. Nelíbilo se jí to
Foto: Screen Youtube
Popisek: Ursula von der Leyenová protestuje proti tomu, kam byla při jednání usazena

Za to, že se šéfky Evropské komise Ursuly von der Leyenové nezastal, čelí kritice mimo jiné předseda Evropské rady Charles Michel. A co že se Von der Leyenové přihodilo? Během jednání týkajícího se práv žen seděli turecký prezident Erdogan i předseda Evropské rady Michel v křeslech, první žena unijní exekutivy seděla stranou na pohovce. 

Von der Leyenová však byla ze svého usazení překvapená. „‚Ehm‘ je nový výraz pro ‚takhle by vztahy EU s Tureckem vypadat neměly‘,“ napsal k tomu německý europoslanec z frakce zelených Sergey Lagodinsky.

Jako ostudu to celé nazvala španělská šéfka druhé nejpočetnější europarlamentní skupiny socialistů Iratxe Garcíaová. Bývalý rakouský kancléř Christian Kern pak od Erdogana něco podobného čekal, Michel však podle jeho slov ze sebe udělal „klauna“. 

„Michelův kabinet podle bruselského webu Politico v reakci na negativní ohlasy uvedl, že protokolárně bylo vše v pořádku. Hlavním Erdoganovým hostem na jednání byl podle svého týmu Michel, kterého šéfka Komise pouze doplňovala,“ píše server Aktuálně.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Tomio Okamura byl položen dotaz

Fakt si myslíte, že jsou Ukrajinci nacisti?

Proto, že se brání a brání svou zem nebo proč? Vy byste ČR nebránil, kdyby bylo potřeba? A nejsou Ukrajinci spíš hrdinové?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

19:45 „Zvrhlost!“ Fico vypustil holubici míru. Česká kavárna vybuchla vztekem

Láska je jako mír, musíme za ni bojovat, prohlásil slovenský premiér Robert Fico (Směr) na bratislav…