VIDEO Marta Kubišová vydala zásadní politické prohlášení

14.12.2017 14:05

Zpěvačka Marta Kubišová se postavila na stranu prezidentského kandidáta Michala Horáčka a nenechala nit suchou na komunistovi Zdeňku Ondráčkovi.

VIDEO Marta Kubišová vydala zásadní politické prohlášení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Marta Kubišová

Prezidentský kandidát Michal Horáček se hlasitě postavil proti zvolení komunisty Zdeňka Ondráčka do čela sněmovní komise pro kontrolu Generální inspekce bezpečnostních sboru. Michal Horáček, který se podílel na organizování rozhovoru opozice s komunisty v roce 1989, považuje za absolutně nepřijatelné, aby komisi pro kontrolu GIBS vedl někdo, kdo v roce 1989 stál jako policista s obuškem proti lidem toužícím po svobodě. Zpěvačka Marta Kubišová Horáčka na sociální síti Facebook velmi důrazně podpořila.

Anketa

Babiš navrhuje poslat naše vojáky chránit hranice Libye. Schvalujete to?

35%
65%
hlasovalo: 6516 lidí

„Ze zkušenosti vím, že za jedno špatný rozhodnutí v životě může někdy člověk pykat celej život. Ale tady u nás si ještě na tudlentu věc nezvyknul nikdo, takže takové mlžení minulosti, nepřiznat se prostě k něčemu. Tak to si myslím, že o to teď budeme zakopávat každý den,“ poznamenala slavná zpěvačka, která se proti komunistům stavěla už dávno před rokem 1989.

Nesmlouvavě smetla ze stolu námitku, že Ondráček zasahoval proti lidem toužícím po svobodě už dávno – před 28 lety. „Jsou prostě věci, který se nepromlčujou. Jsou činy, který nelze promlčet,“ zdůraznila. Ondráček by podle dámy udělal lépe, kdyby zůstal tam, kde je teď.

Se smíchem si posteskla, že je vždycky lepší, když si člověk zachovává svou integritu, proto také proti Ondráčkovi vystoupila, ale zdá se jí, že toto zachovávání integrity je „v tomhletom světě houby platný“. Přestože nekončila příliš optimisticky, své vyjádření uzavřela slovy, že i v tom málu prostoru, který se člověku stojícímu si za svými názory otevírá, musí najít místo pro svou existenci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…