VIDEO Martine, Petře, jste zbabělý prasata. Další nehezké podrobnosti rozpadu Bloku proti islámu

29.05.2016 14:19

Blok proti islámu je minulostí. Po včerejším sněmu toto uskupení již neexistuje, delegáti nově založili nový spolek s názvem Iniciativa Martina Konvičky. ParlamentníListy.cz nyní přinášejí reakce ke včerejšímu dění, kdy se mimo jiné neshodli Konvičkovi podporovatelé s delegáty kolem Jany Volfové. Ti nakonec sněm opustili.

VIDEO Martine, Petře, jste zbabělý prasata. Další nehezké podrobnosti rozpadu Bloku proti islámu
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Martin Konvička.

„Bratrovražedných šarvátek uvnitř Bloku proti islámu jsem se nikdy neúčastnil a zachovával raději mlčení. Když ale teď od lidí z okolí Jany Volfové čtu, jaké že to Konvička a spol. užívá bolševické metody, nemohu se ubránit, abych nedal k lepšímu veselou historku, jež se odehrála v předvečer republikového sněmu Bloku proti islámu a která se mě navíc osobně docela dotýká,“ uvedl na svém facebookovém profilu hudebník a publicista, člen ODS a nynější spoluzakladatel nové iniciativy, jež měla nést název Alternativa pro Česko, Petr Štěpánek. Název Alternativa pro Česko byl však nakonec konvičkovcům „vyfouknut“, proto nyní nově Iniciativa Martina Konvičky.

Následně uvedl, že mu v pátek o půl desáté večer přišel e-mail od sedmičlenné republikové Akční rady Bloku proti islámu, že na 21:50 svolává mimořádné zasedání do pražské restaurace Hamburg. „Ve 21:56 pak následoval další e-mail se zápisem a usnesením akční rady, že prý AR na zítřejším republikovém sněmu nepřipustí účast delegátů Jihočeského kraje (odtamtud je Konvička),“ napsal Štěpánek s tím, že podepsán byl předseda Robert Metelec, dále Jana Borkovcová, Olga Havlová a Roman Wimmer. „A vyjmenováni členové AR, kteří se neúčastnili: Eva Hrindová, Jiří Barták a Petr Štěpánek,“ podotkl dále. „Úsudek o tom, jak je to s těmi ‚bolševickými‘ metodami, si laskavý čtenář jistě udělá sám. Jenom podotýkám, že Hrindová bydlí v Olomouci, Barták v Českých Budějovicích a já jsem z Hradce Králového,“ uvedl Štěpánek.

Své k rozpadu Bloku proti islámu podotkl na svém facebookovém profilu také místopředseda Bloku a sociolog Petr Hampl. „Na dnešním sněmu Bloku proti islámu jsme definitivně skončili s Janou Volfovou a její bandou. Kvičení těch, které jsme odřízli od politické kariéry, bude ještě nějakou dobu otravovat veřejný prostor, takže se možná setkáte s těmi nejabsurdnějšími tvrzeními, ale toho si nemusíme všímat. My se můžeme konečně zase věnovat normálnímu odboji,“ uvedl s tím, že nyní hrr na premiéra Bohuslava Sobotku (ČSSD) a předsedu hnutí ANO Andreje Babiše.

Martin Konvička poté na svůj facebookový profil sdílel video z celého průběhu sněmu. Je na něm patrné, že část skupiny kolem Jany Volfové ze sálu odchází, Konvičku nazývají soudruhem s bolševickými manýry. „Jste zbabělý prasata,“ křičí například jeden z účastníků.

NA VIDEO SE PODÍVEJTE ZDE

Odchodu předchází několik minut handrkování o program, ve kterém je zřetelně slyšet moderátora sněmu Petra Štěpánka a rovněž Janu Volfovou, která zpochybňuje jeho procesní návrhy.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

11:12 Půlku vám sežerou. Český řidič po natankování uvidí rudě

Ceny pohonných hmot za poslední měsíc rostou a rostou. Pojďme se podívat, proč tomu tak je, zda se r…