VIDEO Masakr na Filipínách! Protestovali proti vojákům USA a policie je přejela autem

19.10.2016 20:04

Ve filipínském hlavní městě Manile se před ambasádou Spojených států sešel asi tisícihlavý dav demonstrantů. Lidé protestovali proti přítomnosti amerických vojáků na území Filipín. Policie proti demonstrantům použila slzný plyn. Protestující lidé však v jednu chvíli prožili bez nadsázky hororové okamžiky. Do davu totiž vjela dodávka.

VIDEO Masakr na Filipínách! Protestovali proti vojákům USA a policie je přejela autem
Foto: Archiv vydavatele Vaše věc
Popisek: Vlajka Filipín

Podle informací agentury Reuters uspořádali levicoví aktivisté protestní akci před ambasádou Spojených států v hlavním městě Filipín Manile. Odmítají přítomnost amerických vojáků na svém území. Policie použila proti tisícovce demonstrantů slzný plyn, ale na internetu se také objevily záběry dodávky, která vjížděla do davu protestujících. Podle dostupných informací bylo 29 lidí zatčeno a 10 dalších skončilo v nemocnici. Vůdce levicových aktivistů Renato Reyes oznámil, že ke zraněním některých demonstrantů došlo, když do davu vjela policejní dodávka.

„Policie neměla žádný důvod zasahovat. Dokonce i prezident vyhlásil nezávislou zahraniční politiku, ale filipínští policisté se nadále chovají jako hlídací psi Spojených států,“ rozohnil se Renato Reyes.

Na počátku 20. století se ostrovní Filipíny staly kolonií Spojených států. Za druhé světové války ostrovy obsadili Japonci a po osvobození získaly Filipíny v roce 1946 nezávislost. zůstaly však blízkým spojencem USA. Na souostroví má americká armáda své základny. Se souhlasem zdejší vlády. Napětí mezi oběma zeměmi však v poslední době významně narostlo. Přímo voleným prezidentem se v květnu 2016 stal filipínský právník Rodrigo Duterte, který dává najevo výrazný odpor proti spojeným státům. Naproti tomu stojí o sblížení s Čínou. Duterte zašel dokonce tak daleko, že končícího amerického prezidenta Baracka Oba,u nazval „zkurvysynem".

To však není jediný čin, kterým Duterte upoutal pozornost světa. Prezident vyhlásil nekompromisní válkům prodejcům drog, přičemž dealery nechává platit tu nejvyšší ceny. Platí za prodej drog životem a to i bez předchozího soudního procesu.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…