VIDEO Masová bitka uprchlíků v Německu. Mezi zraněnými jsou i zasahující policisté

01.10.2015 15:58

V Německu došlo nedávno k velké bitce migrantů v jednom z uprchlických táborů. Údajně se jí účastnilo na 400 lidí a čtrnáct z nich, včetně tří policistů, utrpělo zranění. Došlo i na tyče, hole a pepřové spreje neznámého původu. Informuje BBC.

VIDEO Masová bitka uprchlíků v Německu. Mezi zraněnými jsou i zasahující policisté
Foto: Radim Panenka
Popisek: Policie vyvádí uprchlíky z rychlíku v Břeclavi do připravených autobusů

Velká rvačka se strhla ve stanovém městečku uprchlického tábora nedaleko města Kassel ve středním Německu. Podle médií se do sebe pustilo na 400 lidí, na jedné straně byli Afghánci, na druhé Pákistánci.

Během rvačky čtrnáct lidí utržilo zranění. Mezi zraněnými byli i tři policisté. Vše odstartovala hádka v místní jídelně.

Následně bylo nutné jednu skupinu migrantů zcela izolovat od ostatních, aby se předešlo dalším nepokojům. V táboře je na 1500 osob z celkem dvaceti zemí a mezi místními roste napětí, jelikož přednost v udělování azylu mají Syřané a Iráčané.

Minulý měsíc došlo k podobné rvačce v uprchlickém hostelu na východě Německa poté, co jeden z Afghánců začal vytrhávat stránky z Koránu.

A spolu s přílivem dalších migrantů rostou i útoky proti nim. Došlo totiž k několika požárům budov, určených k ubytování uprchlíků, za kterými údajně stojí nacionalisté, kteří brojí proti imigraci.

Zároveň také rostou volební preference stran, jež bojují proti imigraci. V Horním Rakousku se v průzkumech na druhém místě umístila ultrapravicová Svobodná strana s celkovým počtem 30,4 procent hlasů

Na prvním místě se zatím stále drží vládnoucí konzervatívní Rakouská lidová strana. Její preference však za několik posledních let klesly o 10 %, zatímco právě Svobodná strana o 6 procent posílila.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: spa

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…