VIDEO Migrant dal v katedrále v centru Milána nůž na krk policistovi. Salvini chce tvrdý trest

16.08.2020 9:23

Itálií otřásl útok egyptského imigranta, který v milánské katedrále Narození Panny Marie (Il Duomo di Milano) napadl nožem jednoho ze strážníků a držel jej pak jako svého rukojmího. Zasahující policisté se rozhodli odložit své zbraně a s holýma rukama vyjít s útočníkem vyjednávat. Následný zásah ohodnotil český expert na sebeobranu.

VIDEO Migrant dal v katedrále v centru Milána nůž na krk policistovi. Salvini chce tvrdý trest
Foto: Repro Facebook Monika Pilloni
Popisek: Incident v Milánské katedrále Narození Panny Marie

Anketa

Vážíte si Spojených států amerických coby klíčového spojence ČR?

9%
91%
hlasovalo: 36727 lidí
Informace o útoku sdílela společně s videem aktivistka Monika Pilloni. Ve svém příspěvku píše, že strážníka napadl egyptský imigrant. Muže pak držel jako svého rukojmího za pomoci nože u jeho krku.

Útočník při vyjednávání působil, že není zcela při smyslech, hovořil například „o místnosti na spaní“.

Právě toho zasahující policisté využili. „Jdu s tebou hledat tuto místnost…“ řekl jeden ze zasahujících, aby se útočník zamyslel, načež další muž při odvedení útočníkovy pozornosti zasáhl. Během momentu se podařilo útočícího migranta znehybnit, odzbrojit a spoutat.

Policisté odmítli, že by šlo o terorismus, muž nyní čelí obvinění z únosu a kladení odporu.

Incident komentoval italský opoziční politik Ligy Matteo Salvini. „Otřesné. Díky státní policii za mimořádný zásah, díky kterému se zabránilo nejhoršímu, a byl zachráněn život. Doufám, že za to útočník zaplatí až do konce,“ sdělil.

Dále v ČR o incidentu informoval i zastupitel na Praze 3 Alexander Bellu (ODS). „Včera se v Miláně odehrálo toto drama, přímo v katedrále. Dokážete si tak představit, jaká diskuse okolo toho vznikla a co vše se v Itálii probírá. Imigrant + nůž + výhrůžka podřezání hlídky,“ popsal.

Obrátil se též na experta na sebeobranu a bojové umění krav maga Josefa Tomana. Ten se vyjádřil zejména k dotazům, proč přítomní policisté útočníka jednoduše nezastřelili. „Střílet se dalo, ale situace nebyla vyhrocená, což rozhodlo o průběhu. Čisté provedení a minimální škody,“ ohodnotil nasazení zasahujících.

Alexander Bellu přiznal, že jej znepokojilo to, že se přítomní rozhodli zbavit svých zbraní a k útočníkovi přistoupili s holýma rukama. „Cítil jsem to vnitřně taky takto, i když pak jsem se trochu bál, když se vlastně odzbrojili úplně...“ napsal.

Bezpečnostní expert vyzdvihl, že byl zásah možný zejména díky množství policistů. Odložení zbraní pak nehodnotí jako chybu, situace dle něho „slušně deeskalovala“.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: rak

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…