VIDEO Migrant připlul do Itálie a hned dostal záchvat. Pobřežní stráž mu dala deku, ostatní odvezli

27.07.2020 10:42

Na pozadí koronavirové a ekonomické krize probíhá potichu stále ještě krize migrační. Před 14 dny varovali lídři jihoitalských regionů, že do Itálie stále připlouvají noví a noví migranti. Nejedná se o plané varování. Rybářskou loď s migranty zadrželi italští celníci zrovna včera. A pak se museli postarat o jednoho z nich, který přímo před nimi zkolaboval.

VIDEO Migrant připlul do Itálie a hned dostal záchvat. Pobřežní stráž mu dala deku, ostatní odvezli
Foto: Repro Local team
Popisek: Tuniská loď s migranty v Lampeduském přístavu

Před nějakým časem vyzvali lídři jihoitalských regionů Sicílie a Kalábrie vládu, aby urychleně řešila situaci s migranty, kteří připlouvají z Afriky do těchto oblastí. O této skutečnosti informovaly Novinky.cz. Z dat Frontexu totiž vyplývá, že se v prvním pololetí více než zdvojnásobil počet migrantů, kteří do Itálie dorazili přes Středozemní moře.

Anketa

Chcete, aby Česká republika ratifikovala Istanbulskou úmluvu?

2%
98%
hlasovalo: 30529 lidí

Zařízení pro ubytování migrantů jsou údajně už teď přeplněná a kritická je situace na Lampeduse, kde jen za sobotu 12. 7. připluly tři čluny s celkem 173 migranty, přitom na 600 migrantů už bylo na ostrově předtím. Podle posledních odhadů má přitom Lampedusa asi jen šest a půl tisíce obyvatel.

„Potřebujeme okamžité řešení. Je tu problém sanitární, sociální i ekonomický,“ uvedl předseda sicilské regionální vlády Sebastiano Musumeci. Vládu premiéra Conteho vyzval k vyhlášení nouzového stavu v jižních oblastech.

A podle posledních zpráv se situace nelepší, minimálně podle videa, které zachytila stanice Local Team. Včera v pět hodin večer k břehům Lampedusy dorazila tuniská rybářská loď s migranty na palubě. Těm se začala věnovat italská pobřežní stráž a celníci. Doplňme, že italská celní správa je o poznání silnější než česká, dle Wikipedie má 600 lodí, 100 letadel a podílí se na potlačování pašování a dopravy drog do Itálie.

Dle Local Teamu není vyloučené, že se jedná o tažnou loď, tedy loď, která za sebou táhne člun s migranty a ve vodách okolo Lampedusy je opustí, aby se o ně postaraly italské orgány. Loď s tuniskou vlajkou dle Local Teamu zadržela právě celní správa a na palubě bylo hned několik zraněných migrantů.

Na videu je zajímavý zejména muž v tyrkysovém tričku. Ještě okolo 12. minuty videa po svých vylézá z lodi a kouří cigaretu. Následně postává okolo a poslouchá, co říkají členové pobřežní stráže a celní správy. Pak si dává ruce na hlavu a opírá se o plot. A ve 27. minutě přímo před jedním z Italů, kteří se migrantům věnují, padá popředu na zem, kde se pak třese, zatímco se ostatní snaží zjistit, co mu je. Následně ho členové pobřežní stráže balí do termodeky a začínají se mu věnovat zdravotníci. Nakonec je muž odvezen sanitkou.

Záběry z vylodění migrantů a jejich odvozu:


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

12:50 Do války nepůjdu, ať si tam jde Putin. Hlášení z Kavkazu. Po Rusech prý chudoba

„Jedu se setkat s mamkou. Už jsme se léta neviděli. Jsme z Doněcka a já nechci bojovat za Putina. Už…