VIDEO Milion chvilek? Musíte vidět: Zdeněk Svěrák... A někdo zvoní. Další umělec! A TOP 09, ODS a další

14.11.2019 14:12

Mikuláš Minář se sešel s představiteli opozice. Prý se „vzájemně informovali o tom, jak vnímají současnou situaci a co pokládají za důležité“. Milion chvilek totiž bude vyzývat i k něčemu jinému než k demisi Babiše. A opoziční strany budou hrát svou roli. Demonstrace, na které požadavky zazní, už se chystá. Už burcují i Zdeněk Svěrák a Ivan Trojan.

VIDEO Milion chvilek? Musíte vidět: Zdeněk Svěrák... A někdo zvoní. Další umělec! A TOP 09, ODS a další
Foto: Repro Facebook
Popisek: Mikuláš Minář zve Svěráka na Letnou

Demonstrace na Letné, kterou svolává Mikuláš Minář a jeho spolek Milion chvilek pro demokracii už se kvapem blíží. A tak je zřejmě na čase sladit noty. Alespoň to tak vypadá z posledního statusu Milionu chvilek.

Anketa

Má Tomio Okamura vaši důvěru?

86%
14%
hlasovalo: 31581 lidí

„Dnes jsme se setkali s představiteli opozičních demokratických stran,“ píše se na zdi spolku na Facebooku. Předsedové opozičních stran a vedoucí Milionu chvilek pro demokracii se prý vzájemně informovali, jak vnímají současnou situaci a co pokládají za důležité. Kromě Mikuláše Mináře a Benjamina Rolla nechyběl předseda ODS Petr Fiala, šéf Pirátů Ivan Bartoš, poslankyně za TOP 09 Adamová Pekarová, předseda lidovců Marek Výborný a za STAN Vít Rakušan

Jak je totiž z dalšího textu zřejmé, Milion chvilek pro demokracii bude kromě Andreje Babiše k něčemu vyzývat i opoziční strany. „My jsme jim v předstihu nastínili, k čemu vyzveme opoziční demokratické strany na Letné. Vedle požadavku demise Andreje Babiše a výzvy k občanské společnosti, budeme totiž k něčemu vyzývat i je,“ píší aktivisté. Proč dostali zástupci opozice avízo, sděleno nebylo.

Také se objevila další videa. V jednom z nich opět figuruje Zdeněk Svěrák. „Až na vás Mikuláš zazvoní, tak nedělejte, že nejste doma,“ vzkazuje. V klipu, který připomíná komedii Vratné láhve, pak na Svěráka kdosi zazvoní. „Že by Mikuláš? Vždyť je listopad, teprve. To je divný,“ diví se herec. „My už tady žádný děti nemáme, naše děti už jsou dospělý,“ odpovídá domnělému Mikulášovi. „Já nejsem ten svatej, já jsem ten menší, zrzavej,“ hlásí Minář. „Já jsem vás přišel pozvat na Letnou. Je to v sobotu, 16. ve dvě,“ dodává. „Díky, budu tam v davu,“ hlásí Svěrák.

K účasti vyzval také herec Ivan Trojan. „Milí přátelé, spoluobčané, přijďte 16. listopadu ve 14:00 na Letnou. Pojďte uctít a oslavit 17. listopad a podpořit iniciativu Milion chvilek. Je to důležitější, než si možná myslíte. A na té Letné vám řeknu víc z toho pódia. Tak přijďte, těším se na vás,“ vzkázal.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: kas

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

5:00 Blanárova schůzku se „zakázanými“ médii. Co padlo za dveřmi? Analytik zná odpověď

TÝDEN V MÉDIÍCH Petr Fiala neměl žádné kmotry v pozadí, nikdo mu zadarmo nic nedal a musel se adapto…