VIDEO Miloš Zeman, novináři a střelná zbraň se sedmi náboji. Podívejte se sami, co se odehrálo

25.11.2016 12:39

Prezident Miloš Zeman navštívil v rámci své cesty po Ústeckém kraji i 41. mechanizovaný prapor Vršovice. Sám si zde i vyzkoušel střelbu.

VIDEO Miloš Zeman, novináři a střelná zbraň se sedmi náboji. Podívejte se sami, co se odehrálo
Foto: Hana Brožková, KPR
Popisek: Prezident Zeman a úspěšný zásah

Zeman v černém, s nezbytnými sluchátky na uších a opírající se o hůlku, zhlédl nejprve statické ukázky ručních zbraní a techniky. Po krátkém poučení o bezpečnosti si pak již vsedě vyzkoušel střelbu útočnou puškou CZ 805 BREN na terč. „Nikam jinam byste neměl střílet,“ vysvětlil mu jeden z vojáků. „Máte tam sedm nábojů,“ dodal.

A hned při prvním náboji se Zeman trefil do terče. „Stačí. Pokud se mi podařilo zasáhnout, tak víte, co se říká: První vyhrání z kapsy vyhání,“ řekl Zeman. Ten v minulých dnech své návštěvy v kraji zval na střelbu novináře. „Budu mít sedm nábojů a srdečně je zvu,“ říkal.

Dnes Zeman ještě zamíří do Podbořan, kde se setká s představiteli města a starosty okolních obcí. Následně také předstoupí před občany, aby podiskutoval i s nimi. V rámci Ústeckého kraje již pohovořil s občany Krupky, Štětí i Libochovic.

Velmi často se Zeman na náměstích vyjadřuje k nezaměstnanosti a nejinak tomu bylo i v Ústeckém kraji. On sám by byl pro odebrání sociálních dávek lidem, kteří odmítnou nabízenou práci.

„Tento lék doporučuju v každém městě, v každé obci. Jsem rád, že byl parlamentem přijat zákon, který říká, že ten, kdo odmítne veřejnou službu, má nárok jen na tzv. existenční minimum,“ zmínil Zeman. „Když lidé nepracují, nepředávají pracovní návyky ani ve své rodině, a tím vychovávají další generace nepracujících,“ dodal.

Lidé se jej také ptávají, zda bude znovu kandidovat. Tuto odpověď si však ponechává až na výročí inaugurace příští rok. Ke svým případným protikandidátům se nechce vyjadřovat, vždy zopakuje slova o demokracii.

Po uskutečněných volbách v USA se jej lidé také táží na vítěze, Donalda Trumpa, který byl i Zemanovým favoritem. Jak uvedl v uplynulých dnech v Ústeckém kraji, hovořil již i s jeho exmanželkou Ivanou, která projevila zájem o post velvyslankyně USA v Česku. Je mu sympatické, že má ráda jelita, jitrnice a tlačenku. 

Na dotazy ohledně vystoupení z EU Zeman rád říká, že podpoří pouze zákon o obecném referendu. „Při vší kritice považuji její výhody za větší než její nevýhody,“ řekl, že on sám by hlasoval proti. „Nesouhlasím s vaším názorem, ale udělám vše pro to, abyste jej mohl hlásat,“ cituje také rád Voltaira.

V Podbořanech svoji návštěvu Ústeckého kraje, která má být letos poslední krajskou návštěvou, zakončí. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: vef

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…