VIDEO „Mladý zas*an!“ Výbuch slovenského premiéra kvůli viru. Starší lidé v ohrožení

27.09.2020 8:35

Slovenskému premiérovi Igoru Matovičovi poněkud ruply nervy v souvislosti s růstem tempa šíření nákazy koronaviru. V pátek se na tiskové konferenci po schůzce pandemické komise vlády ostře pustil do těch lidi, kteří „serou“ na nařízení a odmítají nosit roušky. „Nejspíše jim koronavirus už zasáhl mozek,“ popustil předseda slovenské vlády uzdu svým emocím.

VIDEO „Mladý zas*an!“ Výbuch slovenského premiéra kvůli viru. Starší lidé v ohrožení
Foto: repro Youtube, tan
Popisek: Vítěz slovenských parlamentních voleb v roce 2020 Igor Matovič (OĽANO)

„Dnes už nemáme problém, že k nám přichází nákaza ze zahraničí, my už si to tu pěstujeme sami. Lidé z pandemické komise se zdráhali lidem důvěřovat, už před dvěma týdny. A já oproti tomu jsem důvěřovat lidem chtěl. Zklamal jsem se,“ prohlásil předseda slovenské vlády.

„Zklamal jsem se v tom, že když jsem před dvěma týdny bojoval za větší svatby, za větší svobodu na kulturních a sportovních akcích, tak jsem si myslel, že si lidé budou té svobody vážit a uvědomí si, že svoboda bez zodpovědnosti vede k anarchii,“ komentoval Matovič rekordní počty nově pozitivně testovaných případů nákazy.

„Pokud takto půjdeme dál, máme za týdny denní průměr osm set nových případů. V posledních sedmi dnech máme denní průměr zhruba 250,“ sdělil. A tázal se: „Chceme takto dopadnout? A to jen proto, že si každý den přečteme dvě tři zprávy o tom, že na té nebo té svatbě bylo pět, deset, patnáct pozitivních.“ Vyzdvihl absolutní většinu lidi, kteří pravidla respektují a uvědomují si, že situace je vážná.

Pak je tu ale třetina nezodpovědných lidí, do které se Matovič ve svém výstupu ostře opřel. „Přibližně třetina lidí s prominutím sere na pravidla!“ nebral si servítky Matovič. Těmi slovy očividně překvapil kolegy, kteří se s pozvednutým obočím na sebe podívali. „Na to, že oni neumí unést zodpovědnost, mají doplácet poctiví lidé, kteří jsou ohrožení na životech?“ rozhořčil se slovenský premiér.

Vystoupení Igora Matoviče je v čase 23:20

A pokračoval: „Vidíme dramatický nárůst počtu nemocných lidí, kteří mají nad 65 let. Mají pravděpodobnost stokrát větší, že zemřou, než mladý zasran na ulici, co si řekne, že ne, že covid je nějaká chřipečka, nějaký soplík, výmysl nějakých židoještěrů nebo iluminátů z Ameriky...“

Zdůraznil, že na covid umírají nejen senioři, ale i mladí se zdravotními problémy. Uvedl příklad nakažené šestnáctileté dívky, která před dvěma týdny zemřela v nitranské nemocnici.

A nezapomněl připomenout, že koronavirus napadá i mozek, což se podle něj zřejmě stalo právě těm, kteří odmítají nosit roušky a za každou cenu se stavějí proti jakýmkoliv opatřením. „Mám pocit, jako by jim ten virus tak preventivně napadl mozek, bez toho, že by je samotné napadl... Nastal čas, abyste byli zticha!“ vzkázal nezodpovědným Slovákům.

„Nebude to už o tom, že bude víc svobody a pak přijde zodpovědnost... Nejdřív zodpovědnost – a pak víc svobody,“ vzkázal jasně předseda slovenské vlády Igor Matovič.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

4:46 Je mi z toho na zvracení. Politický analytik Baránek a jiní o fotce slovenského exministra obrany s českou „nánou“ Černochovou

„Přijde k většímu a staršímu bratrovi, protože tak se to tradovalo, a tak moc se mu chce dostat do a…