VIDEO Nejdříve se migranti s bezdomovcem fotili. Pak ale přišel na řadu oheň

13.11.2017 7:44

Německém otřásá další děsuplná „legrácka“ migrantů, která mohla skončit tragicky. Dva přistěhovalci tak dlouho ponižovali bezdomovce, až mu málem způsobili velmi bolestivou smrt.

VIDEO Nejdříve se migranti s bezdomovcem fotili. Pak ale přišel na řadu oheň
Foto: Petr Blahuš
Popisek: Situace kolem imigračního centra pro cizince v Dědinách.

K incidentu došlo asi padesát minut po půlnoci na vlakovém nádraží v Mnichově již 2. listopadu. Jak ukazují záběry z bezpečnostních kamer, dva muži „arabského vzhledu“ přišli k bezdomovci spícímu na lavičce a začali jej obtěžovat. Jeden se posadil vedle něj a druhý je fotil. Poté zapálili tašku, která se nacházela vedle lavičky. Když se plameny zvýšily na půl metru a dosahovaly až ke spícímu muži, utekli rychle pryč.

Kdyby nepřišla včasná pomoc, mohl jednapadesátiletý muž začít hořet. Více než výmluvné záběry se rozhodli policisté týden od incidentu poskytnout médiím ve snaze rychle oba pachatele najít. K tomu navíc policie slíbila potenciálním svědkům odměnu ve výši 1000 eur. To se také podařilo a již po několika hodinách od zveřejnění videa byli oba dopadeni. Již se v každém případě ví, že do Německa přišli z Itálie, kam se dostali v loňském roce z některého státu severní Afriky.

 

Anketa

Odvádí zpravodajství ČT dobrou práci?

hlasovalo: 13988 lidí

Jejich konkrétní národnost však zatím není známa. Po svém včerejším dopadení sdělili vyšetřovatelům, že vše „mysleli jen jako legraci“. Jejich údajný žert však německá justice pochopila poněkud jinak a oběma mladíkům ve věku osmnáct až dvacet let hrozí trest za ublížení na zdraví. Při vynesení přísnějšího rozsudku mohou jít až na několik let do vězení. V jejich prospěch může hovořit pouze skutečnost, že díky včasnému zásahu náhodného kolemjdoucího nebyl muž vážněji zraněn.

Hrůzný případ z Mnichova tak připomíná událost, která se stala v loňském roce na Štědrý den v berlínské metru. Sedm mladíků z Libye a Sýrie si povšimlo spícího bezdomovce na stanici Schönleinstraße a bez váhání jej zapálili. Také v tomto případě muže bez domova zachránil včasný zákrok náhodného kolemjdoucího. Až na jednadvacetiletého vůdce gangu ostatní zachránil před přísným trestem jejich nízký věk.


 

reklama

autor: pro

Ing. Miroslav Balatka byl položen dotaz

Můžete definovat, co je dezinformace?

Všichni o nich mluví, ale co to přesně je? Třeba za covidu jsme byly svědky toho, jak se měnilo, co je pravda a co dezinformace

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

12:40 Kdo se to vzalo? Fiala odjel z Bílého domu a začala „aféra“

O cestě premiéra Fialy do USA informovaly mezi českými médii i Novinky.cz včetně upozornění na sociá…