VIDEO Odhalená modelka natáčela na pláži, a najednou za ní přistála loď s uprchlíky. Podívejte se, co následovalo

31.07.2015 10:47

Po internetu koluje video, které názorně dokládá, že Evropa nečelí přílivu uprchlíků sama. Pláž na americké Floridě je pro běžence podobně velkým lákadlem jako pobřeží evropského kontinentu, o čemž se na vlastní oči přesvědčilo osazenstvo, které tam přijelo natáčet reklamní videoklip.

VIDEO Odhalená modelka natáčela na pláži, a najednou za ní přistála loď s uprchlíky. Podívejte se, co následovalo
Foto: repro foto Youtube
Popisek: Uprchlíci, ilustrační foto

Fotografka Ekaterina Juskowski, která v osmnácti letech jako studentka emigrovala z Ruska do USA, přijela na pláž ve floridském Maimi natáčet reklamní videoklip. Vedle její kamarádky-modelky se na něm ale nakonec ocitli i nechtění komparzisté. Justowski totiž na kameru zachytila připlouvající loď, ze které vyskákalo do moře několik uprchlíků a tryskovým tempem prchalo z pláže do města.

Juskowski, sama emigrantka, má pro uprchlíky pochopení. „Ač může být pro mnoho z nás problém s ilegální imigrací kontroverzní, je důležité mít na zřeteli, že lidé, kteří k nám přicházejí, tu hledají lepší život. A platí za to vysokou cenu svojí odvahou, strádáním a osamělostí. Poznala jsem Ameriku jako zemi s velkým srdcem. Soucítím s uprchlíky a věřím, že americká vláda zapracuje na zlepšení přistěhovaleckých zákonů,“ říká.

Podle mluvčího americké pohraniční policie Franka Millera je téměř nemožné uhlídat celé rozsáhlé pobřeží Floridy. Projevuje se to i na stále rostoucím počtu podobných incidentů, které úřady registrují. Většina uprchlíků do Spojených států míří z Kuby, Haiti a další karibských ostrovů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…