VIDEO Oslavy narozenin Adolfa Hitlera a hajlování. Ne, tady byste to nečekali, je to skutečné

09.03.2017 8:05

Mongolsko je známé díky svým nekonečným stepím a historické postavě krutého vládce Čingischána. Málokdo asi tuší, že v současné době je tato země také místem, kde mohou příznivci Adolfa Hitlera svůj obdiv k vůdci vyjadřovat zcela veřejně.

VIDEO Oslavy narozenin Adolfa Hitlera a hajlování. Ne, tady byste to nečekali, je to skutečné
Foto: Hans Štembera
Popisek: Rodný dům Adolfa Hitlera zezadu

Obdivovatelé Adolfa Hitlera mají v Evropě a vůbec celém západním světě těžký život, a pokud dávají svůj obdiv k někdejšímu vůdci příliš najevo, mohou skončit před soudem. Jak ovšem nasvědčuje reportáž britské televize Sky News, která koluje již nějakou dobu po internetu, v Mongolsku je zcela normální veřejně oslavovat narozeniny Hitlera a ještě se přitom ustrojit do černé uniformy s vyšitými symboly nacistického Německa.

Reportáž byla natočena loni 20. dubna, kdy si mongolští neonacisté připomínali sto dvacáté sedmé narozeniny svého idolu. Dokumentarista Ross Kemp se vypravil do hlavního města Ulánbátaru a připojil se k organizátorům mohutných oslav, které svojí bizarností působí až neskutečně. V Evropě a konkrétně v Německu by všichni nadšení fanoušci Hitlera a Třetí říše okamžitě skončili na nejbližší policejní stanici.

Jeden z mongolských nacistů na kameru přiznává, že datum narození Adolfa Hitlera, tedy 20. dubna, je pro mongolské neonacisty svátkem. Několik desítek Mongolů se v tento den pravidelně shromažďuje v centru města a pořádají k uctění památky jednoho z největších masových vrahů 20. století společnou jízdu. Z okénka každého automobilu vlaje černý prapor, na kterém nechybí bílý hákový kříž v červeném kolečku.

Anketa

Kdo by byl lepší 1. místopředseda ČSSD?

hlasovalo: 5018 lidí

Po ulicích se promenádují Mongolové oblečeni do esesáckých uniforem a zdraví se vztyčenou pravicí. Ani tak očividné propagaci hajlování se vůbec nikdo nediví. Jako by snad šlo o běžný pozdrav, kterým se běžně zdraví lidé na celém světě. V jednu chvíli sice k průvodu aut i pěších přijíždí policejní vozidlo, ale policisté nechávají jízdu po jedné z nejrušnějších tepen hlavního města Mongolska pokračovat bez problémů dál.

Ale mongolští neonacisté se neúčastní jen oslavných pochodů u příležitosti vůdcových narozenin. Čas od času se nechávají svojí rolí unést až příliš a to je potom lepší se jim klidit z cesty. Jejich terčem se potom obvykle stávají turisté z nenáviděné Číny. O jednom z takových incidentů informoval v dubnu 2015 internetový server Shangaiist.com. Skupina mongolských neonacistů tehdy brutálně napadla čínského turistu. O dva roky dříve došlo k obdobnému incidentu. Lze očekávat, že se mongolští neonacisté nebudou držet zpátky ani letos. Datum 20. dubna se blíží mílovými kroky.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Josef Provazník

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

16:50 Zákaz Orbána v Bruselu neprošel. Konference NatCon pokračuje. Nový vývoj

V Bruselu se začátkem týdne konala Konference o národním konzervatismu (NatCon), tu se bruselské úřa…