VIDEO Ovčáček, co to je, nějaká nemoc? Michal Horáček pobíhá kolem hradu a rozpráví, jak si získává voliče

02.08.2016 6:46

Hudební skladatel a textař Michal Horáček si vyběhl společně s dvěma mladými reportérkami v Roudnicí nad Labem. A odpovídal přitom na nejrůznější dotazy, mimo jiné týkající se i své kandidatury na prezidenta.

VIDEO Ovčáček, co to je, nějaká nemoc? Michal Horáček pobíhá kolem hradu a rozpráví, jak si získává voliče
Foto: michalhoracek.cz
Popisek: Michal Horáček

„Toto je největší hradní komplex v České republice po Pražském hradu,“ představil reportérkám roudnický hrad. 

„Necháte si Ovčáčka?“ zeptala se reportérka na osud současného hradního mluvčího Jiřího Ovčáčka v případě Horáčkova vítězství v prezidentských volbách. „Co to je? To je nějaká nemoc, nebo co? Jsou na to dobré nějaké masti?“ opáčil Horáček.

Anketa

Na hranice bych v souvislosti s migranty poslal/a nebo postavil/a

73%
23%
hlasovalo: 15380 lidí

„Nemám vůbec žádné plány, jak to bude na Hradě,“ podotkl však také textař. V současné době vyjíždí na cesty po vlasti na pozvání lidí a ptá se jich na jejich názory. Jako kampaň to však nenazývá. „Přímá volba prezidenta je jen mezi kandidátem a těmi lidmi,“ řekl Horáček s tím, že rozhodnutí, zda bude kandidovat, teprve padne. Oznámí ho až když budou známá pravidla, za kterých bude možné kandidovat. „V Parlamentu se přeci uvažuje o tom, že podpisy se budou sbírat na Czech Pointech, kdy si lidé po rakouském vzoru budou muset nechat ověřit podpisy a zaplatit poplatek,“ poukázal na sbírání podpisů pro kandidáty. 

„Nikdo nekandiduje sám, ale kandiduje se svým partnerem,“ sdělil ke své ženě, jež by se stala v případě vítězství první dámou. „Nebyla by tím hrdinou svého příběhu, ale byla by to dáma. A to se jí nelíbí – ona chce být sama za sebe. Ale její podporu mám,“ uzavřel.

reklama

autor: vef

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

18:13 Proboha! Fiala že není ukrajinský premiér? V USA jdou za ním titulky... Padlo po Bidenovi

Schůzka Petra Fialy s americkým prezidentem Joe Bidenem ani nevypadá, že byl v Bílém domě přijat pře…