VIDEO Podporovatel Donalda Trumpa dostal v den inaugurace nakládačku přímo před kamerou CNN

22.01.2017 19:12

Richard Spencer je jedním z podporovatelů Donalda Trumpa, který oslavil vítězství 45. prezidenta USA. Obává se však, že Trump zabředne do maličkostí a nebude řešit zásadní otázky migrace. Richard Spencer je přesvědčen, že západní civilizaci dokáže zachránit jen bílá rasa a všichni nebílí občané by měli Spojené státy opustit. Možná i za tyto názory dostal pořádně do zubů. CNN útok zaznamenala na kameru.

VIDEO Podporovatel Donalda Trumpa dostal v den inaugurace nakládačku přímo před kamerou CNN
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlajka USA

45. prezident USA Donald Trump v pátek 20. ledna převzal úřad od Baracka Obamy. Část Ameriky tento okamžik s velkou radostí oslavila, část hlasitě demonstrovala proti novému prezidentovi. Někde mezi těmi dvěma tábory se ocitl Richard Spencer, který poskytl rozhovor stanici ABC. V klidu hovořil, když tu najednou k němu přišel maskovaný muž a dal mu pořádnou ránu do obličeje. Po útoku na nic nečekal a dal se na útěk.

„Bylo to naprosto strašné,“ řekl Spencer CNN s tím, že je připraven podat trestní oznámení. Na občasné třenice se svými odpůrci je prý zvyklý, ale útok za bílého dne ho šokoval. „Někteří lidé si asi myslí, že nejsem člověk a mohou mě napadat podle libosti,“ rozhořčil se.

Richard Spencer patří k radikálním Američanům, kteří by podle všeho dostali pryč z USA všechny nebílé občany. Současně ovšem popírá, že by byl rasistou. Není bez zajímavosti, že časopis Atlantic přinesl záběry příznivců krajní pravice, kteří v listopadu oslavovali Trumpovo vítězství. Na počest Trumpa zazněly i nacistické pozdravy. Jednoho z hajlujících mužů časopis identifikoval právě jako Richarda Spencera.  

Když v předvolební kampani slyšel Donalda Trumpa, jak se vyjadřuje o migrantech, začal ho podporovat. Teď se podle vlastních slov bojí, že Trump zabředne do řešení maličkostí a nepostaví se čelem k tomu největšímu problému – viděno očima Spencera – k migraci. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

18:22 Bobošíková a Kotrba o Ukrajině a válce. Už se rýsuje výsledek

Jak ovlivní balík pomoci z USA a nové mobilizační předpisy pro Ukrajince vývoj rusko-ukrajinského ko…