VIDEO Polák a Rus se porvali kvůli Ukrajině. TV to vypnula, ale vy se podívat můžete

24.11.2016 9:35

V ruské televizi došlo k dalšímu fyzickému střetu. Tentokráte se kolbištěm pro názorové rozdíly, které postupně eskalovaly až k fyzické potyčce, stal politicky zaměřený diskusní pořad „Pravo golosa“ na ruské televizní stanici TVC.

VIDEO Polák a Rus se porvali kvůli Ukrajině. TV to vypnula, ale vy se podívat můžete
Foto: pixabay.com
Popisek: Diktatura, násilí - ilustrační foto

Konflikt byl zažehnout v první řadě mezi samotným moderátorem politického pořadu Romanem Babajanem a polským politologem Tomaszem Maciejczukem.

Televizní kanál TVC ve středu informoval o tom, že natáčení pořadu bylo přerušeno „kvůli konfliktu mezi účastníky diskuse“. Na internetu se ovšem objevil videozáznam pasáže, kde ke konfliktu došlo.

Vlny rozbouřilo prohlášení mladého polského politologa, který v napjatém momentu, kdy se debata stáčela kolem životní úrovně v různých zemích Evropy, konstatoval, že Rusové žijí hůře než Rumuni.

VIDEO - nejzajímavější je konec:

Anketa

Dovládne Sobotkova vláda do konce volebního období?

hlasovalo: 2063 lidí

Ruský politolog na druhé straně srovnával Ukrajince s Poláky, kteří jsou „za peníze ochotní prodat cokoliv“.

Polskému expertu zjevně ujely nervy a v odpovědi prohlásil, že Ukrajinci „pouze chtějí žít normálním životem, a ne se topit v loji, jako Rusové“. Mladý Polák přitom své tvrzení pro jistotu ještě jednou zopakoval.

V tom momentu se náhle změnil výraz v obličeji moderátora pořadu Babajana, který všechny hosty vyzval, aby utichli. „Moment, moment, slyšel jsem vás opravdu říkat, že se Rusové topí v loji?“ nevěřícně se moderátor obořil na polského hosta.

„Ano, slyšel jste správně,“ odvětil Polák, načež mu se slovy „Ne, to vy jste v loji!“ mrštil moderátor pořadu do obličeje svůj poznámkový blok.

Okamžitě poté se od protějšího stolu odpružil jeden z ruských politologů a vydal se přímo k polskému hostu, kterého začal rázně vyzývat, aby opustil studio. „Jsi moc mladý na to, aby ses k nám takto choval. Minimálně bys měl projevit trochu pokory,“ křičel na polského mladíka ruský expert.

I přes výzvy většiny hostů mladík odmítal opustit studio a postupně konflikt vygradoval až do pěstního souboje – v ten moment bylo natáčení přerušeno.

Ve vysílání ruských televizních stanic takový případ není ani zdaleka ojedinělý – v nedávné době došlo k hned několika podobným incidentům. Například na kanále NTV Andrej Norkin vyhnal z přímého přenosu ukrajinského politologa Sergeje Zaporožského.

„Co je to za módu – organizovat rvačky na ruské televizi. Všichni o tom nyní píšou. Zdá se, že už se v podstatě žádný televizní pořad neobjede bez pěstního souboje nebo alespoň bez zvolání moderátora pořadu ‚vypadni odsud‘,“ píše Alexej Nariškin pro moskevské Echo Moskvy.

„Tvůrci těchto pořadů se jen přidržují trendu – seriály o psychopatech, příběhy násilníků a tak dále. Pořady, kde mají možnost prezentovat svůj názor pouze ti, kteří jsou ‚pro‘, již diváky nezajímají. Divák chce více masa! Takovým tempem se brzy dočkáme hostů přicházejících do pořadů v plné zbroji.“

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: fib

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…