VIDEO Pracovník obchodní inspekce urážel při kontrole vietnamského obchodníka, pak mu jednu natáhl. Hrozí mu až tři roky

11.08.2019 15:18

Jeden z kontrolorů České obchodní inspekce dorazil v polovině dubna tohoto roku k jednomu vietnamskému obchodníkovi na obhlídku. A podle Českého rozhlasu obchodníka praštil. Policisté prý napřed nechtěli celou věc řešit, ale státní zastupitelství celou věc dostalo před soud. Agresivnímu kontrolorovi teď hrozí až tři roky vězení.

VIDEO Pracovník obchodní inspekce urážel při  kontrole vietnamského obchodníka, pak mu jednu natáhl. Hrozí mu až tři roky
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

„Mohu říci, že už je v té věci nařízeno hlavní líčení a je na dotyčného podaný návrh na potrestání pro tři přečiny – pro ublížení na zdraví, výtržnictví a poškozování cizí věci,“ řekla okresní státní zástupkyně jindřichohradeckého zastupitelství Yvetta Švecová.

Prodejce Šona Chunga nazlobilo, když člen obchodní inspekce odhazoval před jeho obchodem cigaretové nedopalky a plival před obchodem.

„Myslím si, že to nebylo z mé strany moc diplomatické, když jsem ho upozornil: ‚Nedělejte mi tu nepořádek.‘ A taky jsem za to od pana inspektora schytal větu v přesném znění: ‚Uklidni se, Vietnamčíku.‘ To už jsem vnímal extra negativně. Moje bezprostřední reakce byla taková, že jsem si vytáhnul mobil a snažil jsem se tohle chování zdokumentovat,“ popsal.

V tu chvíli věci nabraly nečekaný spád. Kontrolor obchodníkovi vyrazil mobil z ruky a dal mu facku, což bylo naprosto nepřijatelné chování. Video z incidentu přinesla Česká televize. Záznam koluje po sociální síti Facebook.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

Ing. Ondřej Knotek byl položen dotaz

svoboda slova

Úplně souhlasím s tím, co si ANO myslí o údajném boji s dezinformacemi a ochraně svobody slova. Můj dotaz zní. Jak budete chtít zajistit, aby tu svoboda slova fungovala dál a lidé neměli strach vyjádřit svůj názor, což se už dnes děje? Mluví se o boji s dezinformacemi, ale co ochrana svobody slova? ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášely. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

21:45 Z utečeneckých táborů rakve za covidu nevynášely. Profesor Žaloudík rozkrývá proč

V posledních letech důvěra v lékaře u části české populace značně utrpěla. Kvůli covidu se podle býv…