VIDEO Pražané poslouchali z tlampačů primátorův výklad, jak je skvělé být v NATO. A Klára Samková se neudržela

12.03.2019 22:46

Česká republika si v úterý připomínala dvacet let od svého vstupu do Severoatlantické aliance, a to všemi možnými způsoby. Nad jedním z nich se zhrozila advokátka a lídryně kandidátky Alternativy pro Českou republiku, která kandiduje do Evropského parlamentu, Klára Samková ve chvíli, kdy se v prostorách pražského metra rozléhalo hlášení namluvené primátorem Zdeňkem Hřibem s připomínkou tohoto významného výročí. Neváhala, vše natočila a s komentářem hovořícím o normalizaci sdílela své svědectví dál na sociální síť.

VIDEO Pražané poslouchali z tlampačů primátorův výklad, jak je skvělé být v NATO. A Klára Samková se neudržela
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klára Samková

„Dnes je to dvacet let od doby, kdy jsme vstoupili do Severoatlantické aliance – NATO. Byl to jeden z klíčových kroků, prostřednictvím kterého jsme potvrdili naše směřování na Západ a posílili svou obranyschopnost,“ připomínal primátor Zdeněk Hřib ve své speciální zdravici cestujícím, která v češtině a v angličtině zněla v metru čtyřikrát za hodinu. Tou se neváhal pochlubit na svém Twitteru.

„Pražané mohou být hrdí, že Česká republika do struktur NATO pevně patří. Jsem ráda, že radní souhlasili s mým návrhem, abychom si významné výročí připomněli i v hromadné dopravě. Já se tramvají svezu s mimořádnou hrdostí,“ neskrývala nadšení ani radní Prahy Hana Třeštíková

Zatímco někteří nápad ocenili, jiné přímo vyděsil. „Tak tohle jsem zažila naposledy tak bratru v pětasedmdesátém na Prvního máje...,“ připsala k Hřibově hlášení zděšená Samková a pro představu připojila i video pro neznalé a Nepražany se slovy, že téma NATO je sice na samostatnou, velmi obezřetnou diskusi. Ovšem tato vnitrostátní propaganda, to je něco, co ji prý vrátilo zpět do normalizace.

Kromě metra Pražany po ránu překvapily také tramvaje ozdobené vlajkou NATO společně s vlajkou českou. Podobně vyzdobené tramvaje se v pražských ulicích objevují obvykle ve dnech státních svátků.

Česko, Polsko a Maďarsko rozšířily jako první země někdejšího východního bloku řady NATO 12. března 1999. Na Pražském hradě se setkávají přední ústavní činitelé se zástupci spojeneckých zemí včetně prezidentů Slovenska, Polska a Maďarska. Program zahájila konference Naše bezpečnost není samozřejmost za účasti bývalé ministryně zahraničních věcí USA Madeleine Albrightové. Slavnostní den skončí oceněním čtrnácti osobností, které se zasloužily o vstup ČR do NATO.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: nab

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

16:02 Vláda lokajů. Protektivní vrchnost uctívají, spodinou opovrhují, říká profesor Žaloudík

„Aktivistická sebelikvidace Evropy čištění celého světa neprospěje,“ podotýká ke Green Dealu emeritn…