VIDEO Prezident Zeman vyrazil se sportovními hvězdami mezi děti. Po historce se zlomeninou jim doporučil jediný sport, kde se nefauluje

23.08.2017 18:38

REPORTÁŽ (FOTO, VIDEO UVNITŘ) „Jsem sportovní antitalent, při fotbalu jsem si zlomil nohu.“ Prezident Miloš Zeman se po návratu z dovolené opět naplno pustil do práce. Ve středu odpoledne se zúčastnil akce Sportovní hvězdy dětem 2017, která se tradičně koncem léta koná v areálu tenisového klubu Sparta Praha. K politice se ale prezident nevyjádřil, na to si prý musíme počkat.

VIDEO Prezident Zeman vyrazil se sportovními hvězdami mezi děti. Po historce se zlomeninou jim doporučil jediný sport, kde se nefauluje
Foto: KPR- Hana Brožková
Popisek: Miloš Zeman se zúčastnil akce Sportovní hvězdy dětem 2017, která se tradičně koncem léta koná v areálu tenisového klubu Sparta Praha

Olympijští vítězové, medailisté, řada známých osobností a prezident Miloš Zeman. Tenisový klub Sparta Praha ve středu pořádal již popáté akci pro své nejmladší členy – Sportovní hvězdy dětem 2017, nad kterou hlava státu převzala záštitu.

Desítky dětí, mezi nimiž je podle sportovního manažera Miroslava Černoška řada nadějných talentů, český prezident pozdravil vyprávěním o vlastním vztahu ke sportu.

„Dovolte mi, abych se představil. Jsem naprostý sportovní antitalent. Jenom jednou jsem se pokoušel v Klánovicích hrát fotbálek a zlomil jsem si nohu. Od té doby fotbálek nehraji, ale hraji šachy, a mohu vás ujistit, že šachy jsou jediný sport, kde se nefauluje, a nad tím je třeba se zamyslet,“ sdělil prezident pobaveným hostům a dětem.

Šachy jsou podle jeho slov také jediný sport, kde nemůže dojít k úrazu. „Pokud si nevypíchnete oko pěšcem. Takže já vím, že je tak trochu drzost na půdě tenisového klubu provádět propagaci šachů, ale já rád provokuji, a proč bych to nedělal i tady,“ pokračoval Zeman.

„Jsem velmi rád, že zde vidím pana profesora Koláře, protože když jsme spolu byli v Soči na zimní olympiádě, tak jsem se ho ptal, kolik olympioniků léčí, a on mně odpověděl, cituji, skoro všechny. Z toho jsem usoudil, že většina olympioniků trpí zraněními,“ komentoval prezident přítomnost slavného fyzioterapeuta prof. Pavla Koláře.

Miloš Zeman chtěl prý mladé sportovce varovat před zraněními. „Protože víte, že existují dvě odporující si hesla. Heslo první, sportem ku zdraví. Heslo druhé, sportem k trvalé invaliditě. A já přeji panu profesoru Kolářovi, aby měl co nejméně práce, a vám, aby vám sport přinášel jenom radost, potěšení z vítězství a zamyšlení se nad prohrou, protože i prohra může být někdy užitečná, neboť nás nutí přemýšlet, co jsme udělali špatně. Takže ještě jednou hodně zdraví, hodně štěstí a hodně radosti ze života,“ dodal prezident Zeman.

Přítomné rovněž pozdravily české sportovní hvězdy jako olympijský vítěz Lukáš Krpálek, legendární oštěpař a trenér Jan Železný nebo Šárka Strachová (dříve Záhrobská).

 

 

O akci byl mezi novináři enormní zájem. Prezident se totiž přes léto příliš veřejně nevyjadřoval. Počátkem léta trávil jako tradičně první letní dovolenou na Vysočině v Novém Veselí, v srpnu poté odpočíval na oblíbeném lánském zámku.

Média se ovšem ve svém předpokladu, že po skončení akce hlavu státu vyzpovídají na témata jako Čapí hnízdo, blížící se volby nebo vyhlášení termínu prezidentských voleb, přepočítala. Prezident totiž novinářům sdělil, že bude odpovídat pouze na dotazy související se sportovní akcí, které se zúčastnil. Zdůvodnil to jednoduše.

„Vzhledem k tomu, že dnes předtáčím pro televizi Barrandov pořad, který se bude vysílat zítra večer, bych považoval za krajně nesportovní, kdybych odpovídal na dotazy Babišovy aféry a Barrandov byl předběhnut vámi, a to není dobře,“ upozornil žurnalisty sám prezident a následně vysvětlil, proč se rozhodl udělat záštitu právě této sportovní akci. Děti, které se sportem začínají, může podle něho pozitivně motivovat k budoucím výkonům a píli právě setkání se sportovními hvězdami, které už obrovských úspěchů dosáhly.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Radim Panenka

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…