VIDEO Řeknu jen pár vět, já chci zpátky náš bufet. Parodie na píseň oceněné kapely

08.06.2016 9:23

Píseň „Mešita“ dovedla skupinu Ortel až k ceně pro druhou nejpopulárnější hudební skupinu v zemi. Zveršované vyznání obav z imigrace teď přimělo zastánce opačného názoru k vytvoření parodie. Na nápěv „Mešity“ tak vznikla v dílně tvůrce, vystupujícího na internetu pod jménem Pokáč, píseň „Kebab“.

VIDEO Řeknu jen pár vět, já chci zpátky náš bufet. Parodie na píseň oceněné kapely
Foto: Hans Štembera
Popisek: Na akci vystoupil lídr kapely Ortel

Úvodní verš „v zemi křesťanů“ recesisté přebírají od Ortelu, pak se však píseň ubírá poněkud jiným směrem. Místo ortelovské mešity totiž v zemi křesťanů stojí kebab. Stejně tak následující úvaha, proč my na oplátku nestavíme v arabských zemích kostely je předělána v dotaz „proč bufet nestaví v arabských zemích“.

Následně se dozvíme, že dvojice zpěváků se cítí v zajetí, protože všude vidí jen samý kebab, a nikde žádný vlašák a lahváč. „Cítit se budou v právu – ti v tričku bez rukávu – až ti halal stravu – za draho prodají,“ zpívá se dále s obrázky prodavačů kebabu.

„Po těchhle dobrotách teď musím na proplach, řeknu jen pár vět, já chci zpátky náš bufet,“ třískne pak jeden ze zpěváků arabskou specialitou o zem. Pak se ještě dozvíme, že prodavači obvykle mluví špatnou češtinou a neberou stravenky.

A po obrázcích prezidenta Zemana nebo Martina Konvičky s vyvalenýma očima se dozvídáme základní poselství písně: Xenofobii v ČR nechceme. Raději kebab s pálivou.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…