VIDEO Romové přišli do hospody a začali řvát. Konzumující host se neudržel, stejně tak hospodská...

22.04.2016 20:10

Slovenský internet má od čtvrtka nový hit. Skupina Romů, kteří přišli do restaurace a navzdory zákazu zde chtěli kouřit, byla zpacifikována ráznou vrchní a hostem, který přitom ani nevstal od oběda. Jde prý o několikátý incident, při kterém byl Romům v Partizánském zakázán vstup do restaurace.

VIDEO Romové přišli do hospody a začali řvát. Konzumující host se neudržel, stejně tak hospodská...
Foto: Lucie Bartoš
Popisek: Romové v Mostě

Skupina Romů ve slovenském městě Partizánské vstoupila ve čtvrtek kolem poledne do restaurace a hlasitě se handrkovala s obsluhou, zda si v restauraci mohou zapálit. Když se tato scéna odehrávala asi minutu, nevydržel jeden z hostů a od oběda směrem ke skupině zvolal: „Běžte do píči, já se chci najíst.“

To přimělo skupinu zajímat se více než o obsluhu o něj, nejmohutnější z nich okamžitě kontroval: „Ty jdi do píči, ty buzerante jeden.“ „Já se chci v klidu najíst,“ trval na svém host. „Tak jez a drž hubu,“ odpálil jej Rom, kterého jeho doprovod raději uklidňoval.

To už si zjednala respekt i rázná servírka a skupinu rychle vypakovala ze dveří. A slovy „Vy jste tu byli naposledy“ jim dala jasně na srozuměnou, jak málo touží je v podniku znovu vidět. Za náležitého ryku prokládaného nadávkami do „kokotů“ pak provozovnu skutečně opustili.

„Je potřeba dát na dveře ceduli ‚Cikánům vstup zakázán,‘ doporučoval odvážný host po jejich odchodu.

Popularita videa, které za jediný den získalo téměř deset tisíc zhlédnutí, jen dokazuje, jak je romská otázka na Slovensku ožehavá. Některé vyloučené lokality, třeba košické sídliště Luník 9, jsou považovány za středoevropskou obdobu ghett, kam si ani úředníci netroufají.

Rozruch vzbudil prezident Andrej Kiska známý svým bojem za lidská práva, když se nedávno osobně do vyloučené lokality Luník 9 vypravil. Kolona s majáčky a nervózní bodyguardi místní Romy očividně zaujaly, slovy o tom, že „je to složitá problematika“ ovšem moc úspěchu nesklidil.


Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…