VIDEO „Roušku, roušku, nasaď si tu roušku!“ Němci si dělají legraci z „odmítačů“. Takto dopadl jeden z nich

20.09.2020 15:35

Jestli jste si mysleli, že odmítači roušek to mají v Česku těžké, tak vás nyní vyvedeme z omylu. V Německu vzniklo video, které si přímo z takových lidí dělá legraci a odstrkuje je až na okraj společnosti. Odmítač roušek musí ve videu snášet mučení od svých spoluobčanů či jíst jídlo z popelnice. Má ho na svědomí komediální skupina Bohemian Browser Ballet.

VIDEO „Roušku, roušku, nasaď si tu roušku!“ Němci si dělají legraci z „odmítačů“. Takto dopadl jeden z nich
Foto: Repro Twitter @Bini_Guttmann
Popisek: Demonstrace proti koronavirovým opatřením v Berlíně

„Byl jsem úplně normálně v obchodě a vtom na mě někdo zakřičel, že si mám zakrýt ústa,“ popisuje protagonista videa, odmítač roušek Petr. „Vyděsil jsem se, tady jde o porušování lidských práv, mučení, teroristické mučení,“ říká Petr.

Dále je ve videu popisováno, že prý z 83 milionů obyvatel Německa 86 % věří, že rouška pomáhá proti šíření koronaviru. „Petr tak patří k pronásledované menšině,“ ironizují autoři videa. „Petr má hlad, bez roušky ale nesmí do obchodu,“ a v záběru je v té chvíli vidět Petra, jak vybírá popelnici.

Anketa

Bojíte se COVIDu-19? (Ptáme se od 16.9.2020)

41%
59%
hlasovalo: 21104 lidí
„Nesmím jezdit autobusem ani vlakem, to taky nejde, takže do práce musím pěšky 11 kilometrů,“ popisuje Petr trable odmítače roušek. „Nebudu to nosit. Jasně, prý to má chránit životy, ale jsou nějaké životy víc než moje svoboda?“ ptá se.

Celé video končí s nápisem „Zastavte mučení“. Počin byl očividně vytvořen, aby ironizoval boj některých lidí proti rouškám. Je vidět, že i tak seriózní a vážný národ, jako jsou Němci, má smysl pro humor.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

COVID-19

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: AZy

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

15:02 „Fiala lže.“ Petr Holec se pustil do premiéra. Jde o přijetí v Bílém domě

Premiéru Fialovi prý prošla další lež, tentokrát k jeho cestě do USA za prezidentem Bidenem. Ve svém…