VIDEO Rozkol Úsvitu a Konvičkovců: Šermuje se paragrafy, je zde ultimátum

30.04.2016 12:06

„Vážení spolubojovníci,“ začal předseda Úsvitu - Národní koalice Miroslav Lidinský svou promluvu na Facebooku. A následovalo opravdu ostré vyjádření k rozkolu v protiislamistickém hnutí, ve kterém obvinil zástupce Bloku proti islámu, kteří Úsvitu v týdnu vypověděli smlouvu, že chtěli Úsvit zničit za pomoci „kmotrů z ODS“.

VIDEO Rozkol Úsvitu a Konvičkovců: Šermuje se paragrafy, je zde ultimátum
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Bývalý bojovník české armády Miroslav Lidinský, jenž v Afghánistánu přišel o nohu

„Od pondělí jsme svědky tragikomedie. Od pondělí se sám sebe ptám, kde jsme my v Úsvitu udělali chybu. Bylo to v okamžiku, kdy jsme nechali bez povšimnutí námluvy Petra Hampla zastupujícího blok s Klárou Samkovou, která chtěla spolupracovat se Zbyňkem Passerem, pražskými kmotry a bývalými členy ODS z důvodu zajištění více finančních zdrojů,“ vybalil Lidinský na diváky hutnou charakteristiku svých někdejších spojenců.

Zamítl tvrzení, že Úsvit odmítal řešit společnou předvolební kampaň, jako lži. Lidé z BPI si podle něj představovali, že místo reklamy, letáků a další propagace bude Úsvit platit síť krajských poboček Bloku proti islámu. Nechápe prý, proč Martin Konvička vykládá, že chtěl někdo vylézt po zádech Bloku, když ještě nedávno souhlasil, že všechny kandidáty budou obě uskupení vybírat společně.

„Nejbližší doba nepochybně ukáže, kdo a co je příčinou této zrady, která byla zcela jistě připravovaná dlouhou dobu. „Zároveň se omlouvám všem, kteří jste věřili, že s Martinem Konvičkou a Petrem Hamplem vytvoříme sílu, která se po vzoru Slovenska, Británie a dalších eurorealistických vlád postaví Bruselu. Byl to bohužel sen, který se rozplynul,“ dodal.

CELÉ VIDEO ZDE

Lidinský slíbil, že je ochoten jednat s kterýmkoliv jednotlivcem z Bloku proti islámu.

„Bez ohledu na naše oslabení, plivání Petra Hampla a spol. budeme dál pokračovat v naší práci. Rád budu spolupracovat s každým, kdo bude chtít zastavit islamizaci naší země a rozpínavost Bruselu,“ sliboval předseda Úsvitu.

„Jedinou nepřekročitelnou podmínkou zůstane, že peníze Úsvitu budou sloužit jen na propagaci našich cílů, nikoliv na financování stranických či manažerských sekretariátů a platů vyvolených,“ zakončil svou promluvu.

V reakcích se pak objevil stručný, leč jasný vzkaz zmíněné advokátky Kláry Samkové: „Pane Lidinský, pokud se mi do pondělka veřejně neomluvíte, podávám na Vás žalobu na ochranu osobnosti.“

Následně na svém Facebooku Samková dodala, že od Bloku proti islámu neviděla v životě ani korunu, a to ani za poskytnuté právní služby. Dokonce jí prý nikdo neproplatil ani náklady, které jí při zastupování vznikly.

Později se rozepsala více a s ohledem na dnešní den ironicky poznamenala, že pokud má Lidinský pravdu, tak nejspíš bude čarodějnice. Projevilo se to tak, že poté, co z Bloku proti islámu byla vyloučena a s jeho zástupci zpřetrhala veškeré kontakty, „jsem na dálku, protože se se mnou pochopitelně nebavila ani futra od dveří – uhranula Martina Konvičku a Petra Hampla, aby vypověděli smlouvu s Úsvitem. To jsem jim vsugerovala telepaticky,“ posmívá se.

A tím prý její čarodějnické schopnosti neskončily. „Následně jsem nejenže zařídila sérii dehonestujících článků o Janě Volfové v Mladé frontě Dnes, ba i jinde včetně výběru jejího fota v úžasném žlutém tričku,“ připomíná další kauzu. Vrcholným kouskem však podle Samkové bylo, když k rozkládání Úsvitu zlomila miliardáře Zbyňka Passera, kterého viděla třikrát v životě, a kmotry z ODS, ze které vystoupila v roce 1999.

„A ani Miroslav Lidinský se všemi veteránskými zkušenostmi proti mně nic nezmohl,“ zakončila svůj „čarodějnický“ post.

Facebook Kláry Samkové:


já totiž JSEM čarodějnice! Naposled se to projevilo tak, že poté, co jsem byla vyloučena z Bloku proti islámu proto, Z DŮVODU, že jsme mu škodila tím, že jsem na FB veřejně říkala, že si myslím, že by poslanci Úsvitu neměli do islámských zemí jezdit, jsem zařídila to slavné setkání důstojníků ománského sultanátu s českými obchodníky se zbraněmi pod vedením poslance Davida Kádnera.
Následně - již jako vyloučená - jsem na dálku, protože se se mnou pochopitelně nebavila ani futra od dveří - uhranula Martin Konvička a Petr Hampl, by vypověděli smlouvu s Úsvitem. To jsem jim vsugerovala telepaticky...
Následně jsem nejenomže zařídila sérii dehonestujících článků o Jana Volfová v Mladé frontě Dnes, ba i jinde,včetně výběru jejího fota v úžasném žlutém tričku, ale také jsem přesvědčila Zbynek Passer, kterého jsem viděla v životě 3x, pražské kmotry a bývalé členy ODS (ze které jsem vystoupila v roce 1999) o tom, aby se taktéž podíleli na rozkladu Úsvitu...
A ani Miroslav Lidinský se všemi veteránskými zkušenostmi proti mně nic nezmohl!
Takže, přátelé, jdu se potřít pelyňkem a vykloktat si černobýlem, nasedám na své koště s atomovým pohonem a vzkazuju všem:
Dnes u Petrových kamenů - a příští rok si na mě dávejte FAKT POZOR.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

8:15 „Už se jich nezbavíme.“ Farský zkoušel migrační pakt hájit. Nešlo to

O tom, co skutečně přináší schválený migrační pakt diskutovali v pořadu Události, komentáře zástupci…