VIDEO Ruský bombardér testoval stíhače NATO. Dokonce si natočil jejich výzbroj

20.02.2015 17:07

Není žádným tajemstvím, že ruská vojenská letadla testují vzdušnou obranu nad Evropou a tam se také pravidelně setkávají se stíhačkami Aliance. Již dříve médii prosákla videa, která ze setkání s ruskými stroji natočily posádky západních letadel. Tentokrát ale video zveřejnili Rusové. Záznam, který byl publikován na blogu Aviatinist, byl pořízen z paluby ruského bombardéru Tu-95, který v kódu NATO nese označení Bear čili medvěd.

VIDEO Ruský bombardér testoval stíhače NATO. Dokonce si natočil jejich výzbroj
Foto: hns
Popisek: Saab JAS 39 Gripen, Ilustrační foto

Na videu jsou vidět britské letouny Typhoon a francouzské stíhačky Mirage 2000, není však jasné, kde se vzdušné setkání odehrálo. K dvěma ruským "Medvědům“ u břehů Cornwallu britské stíhačky startovaly naposledy ve středu. Podle webu The Foreign Policy je však nepravděpodobné, že video pochází z tohoto incidentu.

Za loňský rok eviduje NATO 400 startů pohotovostních strojů k ruským letounům. "Víc než sto padesát z těchto startů bylo provedeno v Pobaltí. To je asi čtyřikrát víc než v roce 2013. Takže zůstáváme ostražití,“ upozornil na počátku února generální tajemník NATO Jens Stoltenberg.

 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: bra

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

11:11 „Média to zatajila.“ Mohl být mír mezi Ruskem a Ukrajinou? Zcela jinak

Politolog Ivan Katchanovski z univerzity v kanadské Ottawě o válce na Ukrajině mluví jako o „zástupn…