VIDEO Škromach si vzal oranžové „vítězné" tričko, do ruky obálku od Sobotky a sedl si k bazénku. Toto následovalo

20.07.2014 13:14

Další pokračování svého seriálu Hovory od bazénku připravil o víkendu senátor ČSSD Zdeněk Škromach. Na své hovory si pro tentokrát oblékl oranžové tričko a zdůraznil, že je to „památka z dob, kdy ČSSD ještě vyhrávala volby“.

VIDEO Škromach si vzal oranžové „vítězné" tričko, do ruky obálku od Sobotky a sedl si k bazénku. Toto následovalo
Foto: Hans Štembera
Popisek: Senátor Zdeněk Škromach

Cestou k tomu, aby se straně věřilo, by podle něj mělo být více stranické přímé demokracie. K tomu si vzal i obálku s hlasovacími lístky z vnitrostranického referenda, které zorganizoval Bohuslav Sobotka. „Jsem přesvědčen, že toto referendum je prvním krůčkem k tomu, abychom mohli přímo volit například hejtmany, starosty, volit přímo své předsedy organizací,“ uvedl Škromach, zatímco se pohupoval na houpačce.

Rozhodování zespoda je podle něj důležité i k tomu, aby se dařilo skutečně prosazovat například větší zapojení žen do politiky. Stále bychom podle něj měli mít na paměti, že ve straně je suverénem členská základna a ve státě občané.

„Důležité ale je, aby ty výsledky byly respektovány, aby to nedopadlo jako v minulosti, kdy sice proběhlo referendum, ale nakonec to dopadne tak, že jeho realizace se stane nemožnou jenom proto, že jsou tady různé zájmy,“ varoval senátor s masarykovsky zdviženým ukazovákem.

„Jděte a hoďte svoji obálku. Ona je tedy oranžová, tahle modrá je jenom taková kamufláž,“ ujistil pak s úsměvem, když vzal opět do ruky blankytnou dopisnicí. „Ta s hlasovacím lístkem je oranžová, stejně jako naše barvy,“ rozprávěl. Hlasující vyzval, aby podpořili přímou demokracii a aby se více lidí mohlo podílet na rozhodování.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: jav

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

22:30 Velcí kluci za Evropskou unií. Naštvaný Orbán už byl konkrétní

Víte, že konferenci konzervativců Viktora Orbána nebo Nigela Farage zakázal v Bruselu komunální star…