VIDEO Špatné jídlo. Rýže, rozmačkané švestky. A nehraje televize! křičí naštvaní uprchlíci

07.09.2016 14:05

Několik desítek uprchlíků se v posledních dnech vzbouřilo na severu Itálie. Migranti vyrazili do ulic italských měst, aby si stěžovali na bídné životní podmínky. Při prosazování svých požadavků neváhali sáhnout k násilí.

VIDEO Špatné jídlo. Rýže, rozmačkané švestky. A nehraje televize! křičí naštvaní uprchlíci
Foto: Jan Rychetský
Popisek: V calaiské džungli

V Pistoie se skupinka zhruba třiceti migrantů na místním náměstí hlasitě dožadovala urychlení azylového procesu a stěžovala si na kvalitu jídla a vody. „Rýže! Rýže!“ křičí migranti na kameru tamního reportéra, který se jejich protest vydal zachytit.

Anketa

Vážíte si Jana Rejžka?

3%
66%
hlasovalo: 6801 lidí

Jak upozorňuje místní tisk Il Tirreno, průměrná délka vyřizování žádostí o azyl se v Itálii v důsledku velkého počtu příchozích prodloužila z šedesáti dnů na devět měsíců, čímž by se prý dal ospravedlnit hněv a frustrace čekatelů o azyl. Il Tirreno však zároveň upozorňuje, že někdy imigranty k protestu ženou vskutku dětinské motivy. Při posledním protestu v Pistoie si prý kupříkladu uprchlíci stěžovali, že jim byly nabídnuty rozmačkané švestky na dně krabice a že jim nefunguje televize.

Naposledy v pondělí na padesát uprchlíků zablokovalo provoz v centru Livorna, neboť se jim nelíbilo, že v místě jejich ubytování neteče voda na mytí. Provoz blokovali nejenom svými těly, nýbrž i starými koly, která naházeli na silnici.

Il Tirreno uvádí, že protest se neobešel bez násilí. Svědci z místa popsali, že uprchlíci praštili projíždějícího jezdce na skútru, který měl cosi pokřikovat jejich směrem. Posléze ho naháněli, ale dohnat se jim ho nepodařilo.

Minulý týden si zase v Benátkách stěžovalo cirka čtyřicet uprchlíků na to, že nedostávají dostatek peněz. Poukazovali také na nedostatek jídla či pracích prostředků.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

21:20 Profesorka Hogenová: Lžou vám hned dvakrát. Tolik zbraní, to to nikdo nevidí?

Jakmile je něco samozřejmého, tak je to vždycky něco, u čeho se musíme zastavit. „Protože tím se nám…