VIDEO Špína, smrad, násilí. Takhle žijí uprchlíci v Paříži

15.10.2016 20:51

Poblíž stanice metra Stalingrad ve francouzské metropoli Paříži se rozkládá improvizovaný uprchlický tábor, kde přežívá velká spousta afrických uprchlíků. O neutěšených podmínkách, jaké tam dlouhodobě panují, svědčí video, které se v pátek objevilo na internetu.

VIDEO Špína, smrad, násilí. Takhle žijí uprchlíci v Paříži
Foto: Jan Rychetský
Popisek: Podle jednoho návrhu zde mohla stát místo Eiffelovky obří gilotina

Zhruba před měsícem ParlamentníListy.cz na špatnou situaci panující v devatenáctém okrsku Paříže, na ulici Avenue de Flandres, poukázaly. O měsíc později lze konstatovat, že podmínky na místě se nijak nezměnily, možná spíše zhoršily.

Záběry, jež se nově objevily na internetu, dokládají, že ulice je i nadále pokryta vrstvou odpadků a oblečení, všude se válejí matrace, na nichž migranti přespávají. Protože tu nejsou umístěny žádné přenosné toalety, migranti dle očitých svědků vykonávají potřebu přímo na ulici, což způsobuje nesnesitelný zápach.

Police prý už do těchto míst raději ani nezavítá, což má za následek bující kriminalitu. Nijak výjimečné nejsou ani bitky, z nichž asi ta nejznámější se odehrála v dubnu tohoto roku, kdy se krvavě servalo několik stovek migrantů. Více ZDE.

Úřady se již nelegální uprchlický tábor několikrát snažily zlikvidovat a migranty přemístit jinam. Pokaždé se však uprchlíci vrátili zpátky. Naposledy takové kolečko proběhlo na konci září.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: luš

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

18:05 „Sežrali“ je na bojišti, teď i v obchodech. Výsměch Rusů nezná mezí

Rusko chystá výstavu v moskevském parku Patriot, kde vystaví ukořistěné ukrajinské tanky západní výr…