VIDEO Stařeček pláče u referenda, které skončilo policejním masakrem: Zažil jsem diktátora Franka. Je to pro mě velký den

01.10.2017 19:21

Televize Sky News věnuje pozornost referendu ve španělském Katalánsku. Přinesla rozhovor s jedněmi z nestarších voličů. Se slzami v očích mluvili o svobodě.

VIDEO Stařeček pláče u referenda, které skončilo policejním masakrem: Zažil jsem diktátora Franka. Je to pro mě velký den
Foto: archiv
Popisek: Katalánsko

Muž, který již oslavil osmdesáté narozeniny vyrazil spolu se svou chotí k referendu, v němž se chtěl vyjádřit k nezávislosti Katalánska. Když odcházeli ze své volební místnosti, muž plakal. Ostatní členové rodiny mu raději pomáhali na cestě ze schodů. Proč plakal? Protože si vážil svobody volby, které se mu dostalo, „Je to velká radost, protože jsme žili mnoho let v diktatuře,“ oznámil jeden z nejstarších voličů, kteří se rozhodli přijít hlasovat.

Celý článek naleznete zde.

 

Anketa

Měli by Katalánci mít možnost vyjádřit se v referendu k případnému rozchodu se Španělskem?

98%
2%
hlasovalo: 5043 lidí

Vnuk, který svého dědečka doprovázel, televizi Sky News řekl, že on sám není dost starý na to, aby mohl hlasovat, ale dnešek je prý velkým dnem pro lidi, kteří hlasovat mohou.

„Moji prarodiče zažili diktaturu diktátora Franciska Franka, takže pro ně je dnešek velkým dnem, jestliže se mohli zapojit do demokratického procesu,“ prozradil vnuk.

Jedni z nejstarších voličů se vydali hlasovat i navzdory střetům policie mnoha Katalánců s policií, která v souladu s tím, že referendum bylo označeno za nelegální, lidem v hlasování bránila. A to i za použití gumových projektilů. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: mp

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

spalovací motory

Kéž by se vám podařilo zrušit zákaz spalovacích motorů, ale upřímně, věříte tomu, že se vám to podaří? Jak toho chcete docílit? Zatím to nevypadá, že by EU chtěla zákaz zrušit. Nejsou to z vaší strany jen plané sliby před volbami?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

4:40 „Provokace.“ Zmizelo to. Odkryto po smrti Josefa Laufera

Po smrti zpěváka Josefa Laufera mnozí připomínají jeho píseň o Svobodné Evropě a kapitánu Minaříkovi…