VIDEO Strčte si královskou svatbu do..., zpívali Skotové

22.05.2018 12:05

Svatba v britské královské rodině byla pro mnoho lidí po celém světě životní událostí. Ale vedle nadšených reakcí se objevily, diplomaticky řečeno, i poněkud méně nadšené názory.

VIDEO Strčte si královskou svatbu do..., zpívali Skotové
Foto: telegraph.co.uk
Popisek: Vlajka Velké Británie a Skotska

Aspoň částečně si zapnulo po celém světě televizi na vysílání z královské svatby prince Harryho s bývalou herečkou Meghan Markleovou přibližně 2,5 miliardy diváků.

Neméně vysoké byly i samotné náklady na svatbu, která by podle odhadů měla být ještě dražší než svatba prince Williama s Kate. Ta vyšla asi na 20 milionů liber, což je v přepočtu téměř 600 milionů korun. Podle amerických médií se tak sňatek zařadí mezi deset nejdražších svateb historie.

Vysoká sledovanost, neméně vysoké náklady ani VIP hosté však očividně neudělaly na fanoušky skotského fotbalového týmu Celtic Glasgow žádný velký dojem. Přímo při jednom ze zápasů se celým stadionem nesl poněkud nedůstojný popěvek, který lze volně přeložit jako „Strčte si královskou svatbu do pr.dele“. Ze záběrů je patrné, že nešlo jen o několik málo fanoušků, ale o většinu všech, kteří v ten den přišli na zápas.

 

Anketa

Schvalujete, že pořad ČT 168 hodin odvysílal záběry s naštvaným Hamáčkovým sousedem?

75%
25%
hlasovalo: 3741 lidí

Ještě ostřeji se proti královské svatbě vymezili irští socialisté ze skupiny Anti-Imperialist Action Ireelant (AIAI), kteří nedaleko Dublinu uspořádali protest. Na svých plakátech označovali Harryho s Meghan a spol. za královské parazity a apelovali na Iry, aby svatbu neslavili. Všichni, kdo se z té svatby radují, by se za sebe měli stydět. Nejen, že fakticky oslavují okupaci několika irských regionů Brity, ale zároveň podporují nezákonnou sionistickou okupaci Palestiny.“

Skupina irských socialistů dále ve svém pamfletu píše o genocidě proti Palestině a zmiňuje v této souvislosti také prince Harryho, který působí v armádě a byl součástí několika zahraničních vojenských misí. „Harry Windsor se coby příslušník britské armády zúčastnil rozšiřování imperialismu na Blízkém východě. Podílel se tak na vývozu britské demokracie v místech, kde jsme neměli co dělat.“

„Každý, kdo oslavuje britskou královskou svatbu, tak má na rukách krev palestinského lidu a dalších obětí západního imperialismu v Irsku i na Blízkém východě. Fakticky tak budete oslavovat oběti masové vraždy více než šedesáti nevinných palestinských civilistů,“ napsali členové bizarního krajně levicového uskupení ve svém prohlášení. I bez tohoto slovního popichování mezi Skotskem a Anglii panují napjaté vztahy. Mimo jiné proto, že Skotové si nepřejí Brexit. 

Zatímco fotbalové fanoušky za jejich popěvek nikdo popotahovat nehodlá, člen oblastní rady ODS René Franěk v nadsázce označil na sociálních sítích nevěstu za cikánku a předseda strany Petr Fiala po něm požaduje omluvu a v opačném případě hovoří dokonce o vylučování tohoto dlouholetého člena strany. Celá kauza se rozrostla do značných rozměrů a informovala o ní dokonce i Česká televize. Někteří členové strany v této souvislosti hovoří o vyřizování účtů, protože Franěk patří mezi hlasité kritiky předsedy Fialy.


 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: pro

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

11:08 Zdeněk Pohlreich zničil dnešní politiku. „Na plný kule...“

„To, co mně na tom vadí nejvíc, je to, že tady někdo do tebe něco hustí na plný kule a snaží se tě p…