VIDEO Svlékal se na Úřadě vlády přímo před ministry. A teď přichází s inovativní taktikou, jak se stát prezidentem

20.11.2016 8:48

Lékař a občanský aktivista Marek Hilšer dal najevo, že by rád byl českým prezidentem. Teprve nedávno přitom překonal věkovou hranici potřebnou pro kandidaturu na prezidentský úřad. Stojí tak po boku Michala Horáčka a nepochybně i dalších kandidátů, kteří se o Hrad přihlásí. Možná bude stát i po boku Miloše Zemana, jenž ještě neoznámil, zda bude svůj mandát obhajovat. Podle serveru Lidovky.cz Hilšer sází na zvláštní kartu – na šeptandu.

VIDEO Svlékal se na Úřadě vlády přímo před ministry. A teď přichází s inovativní taktikou, jak se stát prezidentem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Pořad Máte slovo tentokráte na téma ukrajinské krize

„Dalším ryze občanským kandidátem chce být lékař, vědec a vysokoškolský pedagog Marek Hilšer. Jeho zázemí je ale o poznání skromnější. Na ‚volebním‘ kontě má zatím jen pár desítek tisíc korun od kamarádů a známých. Mítinky pořádá o víkendech a jezdí na ně darovanou dodávkou. Chce ale vsadit na jinou kartu – šeptandu, že se v České republice objevil kandidát nespojený se stranickou politikou posledních 25 let ani s vysokým byznysem a jeho zákulisní lobby,“ píše server.

Celý článek naleznete zde.

Marek Hilšer je velmi "občansky" aktivní. Pracuje jako lékař, vysokoškolský pedagog, ale nezanedbává ani roli občana, který se nebojí jít s kůží na trh. A to vlastně doslova. Jednoho dne totiž dorazil polonahý na Úřad vlády České republiky a jal se zde přítomnému vicepremiérovi Pavlu Bělobrádkovi (KDU-ČSL) svébytným způsobem klást na srdce, aby nezapomněl na Ukrajince, kteří trpí kvůli válce rozpoutané Ruskem. Polonahý byl Hilšer při této příležitosti proto, aby ukázal nápis vyvedený opravdu velkými písmeny na svém hrudníku a břiše – Putin Killer. Jasně tak označil ruského prezidenta Vladimira Putina za vraha. Nápis doplnil ještě tradičním obrazem lebky se zkříženými hnáty.

Kromě toho dává Hilšer opakovaně najevo, že se mu ani trochu nelíbí vystupování Miloše Zemana. Například na Albertově v roce 2015, kde se velmi zlobil, když mu policie neumožnila uctít studenty pochodující 17. listopadu 1989 z Albertova na Národní třídu. V loňském roce policie studenty nepustila na místo, protože čekala na příjezd prezidenta republiky Miloše Zemana, který toho dne stanul na Albertově na pódiu vedle Martina Konvičky.

Hilšer si je dobře vědom, že zatím není příliš známým kandidátem, a snaží se to změnit. Jezdí po českých a moravských městech a rozmlouvá s lidmi. Dospěl k závěru, že jsou lidé z politiky znechuceni, protože pochybují např. i nad tím, zda jejich lokální politici privatizují městské byty čistě. Jako prezident by se proto Hilšer chtěl zaměřit na boj s korupcí, ale jako lékař nechce zanedbat ani zdravotnictví.

reklama

Ukrajina (válka na Ukrajině)

Zprávy z bojiště jsou v reálném čase těžko ověřitelné, ať již pocházejí z jakékoliv strany konfliktu. Obě válčící strany z pochopitelných důvodů mohou vypouštět zcela, nebo částečně nepravdivé (zavádějící) informace.

Redakční obsah PL pojednávající o tomto konfliktu naleznete na této stránce.

autor: mp

Ing. Klára Dostálová byl položen dotaz

osobnosti ANO

Dobrý den, paní Dostálová, překvapil mě průzkum, podle kterého vás řada lidí nezná. Je pravdou, že já se o politiku dost zajímám a díky PL vás i znám. Ale napadá mě jedna věc, není chybou, že za ANO vystupují stále ti stejní? Babiš-Schillerová-Havlíček, občas vy nebo pan Nacher? Není potřeba, aby ge...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

„Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

21:30 „Protiústavní.“ Jana Zwyrtek Hamplová chce umlčení v Senátu hnát výš

Horní komora Parlamentu se rozhodla sněmovní verzi novely občanského zákoníku ohledně uzavírání part…